Išmoka pakeitus taršų automobilį – 1000 eurų

0
87

Kompensacinių išmokų mažiau taršiems automobiliams įsigyti tvarka šiuo metu yra derinama su kitomis institucijomis ir visuomene

Aplinkos ministerija parengė tvarkos, pagal kurią bus skiriamos kompensacinės išmokos fiziniams asmenims skatinti įsigyti mažiau taršias judumo priemones, aprašo projektą. Jis bus derinamas su visuomene ir suinteresuotomis institucijomis iki rugsėjo 23 d. Aprašas bus patvirtintas tik jį suderinus.
Šis dokumentas nustato prašymų minėtosioms išmokoms pateikimo, jų vertinimo ir skyrimo tvarką bei sąlygas. Kompensacijos bus mokamos iš Klimato kaitos programos. Aplinkos ministerija nustatys finansavimo sąlygas ir skirs lėšas kompensacijoms, o ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra skelbs kvietimus teikti prašymus ir juos vertins, skirs išmokas ir kontroliuos, kaip jų gavėjai vykdo įsipareigojimus.
Kompensacinė išmoka bus skiriama asmenims, atidavusiems nustatytą laiką Lietuvoje eksploatuotą taršų lengvąjį automobilį ir vietoj jo įsigijusiems atitinkantį mažos taršos kriterijus. Vienam pareiškėjui numatoma vienkartinė 1000 eurų išmoka. Automobilis su tuo pačiu identifikaciniu numeriu galės būti kompensuojamas tik vieną kartą. Pradėti mokėti išmokas planuojama dar šiais metais.

AM inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: