Policininkės „pokštai“

0
97

Už netaktišką „pokštą“ pareigūnei ir jį stebėjusiems kolegoms skirtos
nuobaudos

„Užfiksuoti šokiruojantys policininkės veiksmai: tarnybos metu miltais ir kiaušiniais darkė kolegos mašiną“ taip skambėjo liepos 9 d. viename internetiniame portale publikuoto straipsnio antraštė. Išplatintame vaizdo įraše Varėnos rajono policijos komisariato (toliau – Varėnos r. PK) automobilių stovėjimo aikštelėje uniformą dėvinti pareigūnė, pasak jos, tenorėjo iškrėsti pokštą kitam kolegai ir pakelti nuotaiką. Tačiau kolegos asmeninio automobilio apibarstymas miltais ir langų ištepimas kiaušiniais policijos vadovybės buvo vertinamas tarnybinės atsakomybės prasme ir pradėta administracinė teisena dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pareigūnė pripažino savo netinkamą elgesį ir sumokėjo jai paskirtą baudą pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso 481 straipsnį dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo. Alytaus apskr. VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai atliko tarnybinės veiklos patikrinimą dėl Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnų veiksmų birželio 24 d. Pareigūnei ir kitam su įvykiu susijusiam kolegai skirti papeikimai, trečiajam – pastaba. Siekiant, kad toks elgesys nepasikartotų, pareigūnai iš Varėnos r. PK buvo perkelti dirbti į kitas pareigas Alytaus apskr. VPK padaliniuose.
Lietuvos policijos darbuotojų etikos kodekso nuostatos numato, kad policijos darbuotojas vadovaudamasis įtvirtintais veiklos ir elgesio principais privalo netoleruoti kolegų daromų teisės pažeidimų, todėl įvykį mačiusių kitų policijos pareigūnų veiksmai buvo svarstyti Alytaus apskr. VPK Etikos komisijos posėdyje. Komisijos nariai priėmė sprendimą ir penki Varėnos r. PK pareigūnai buvo įspėti dėl neetiško elgesio.
„Būtų naivu sakyti, kad mūsų darbo kolektyve konfliktų nėra. Nuolat ieškome išeičių kaip gerinti vidinį klimatą. Ieškome dialogo su kiekvienu komandos nariu. Primename darbuotojams dėl elgesio ne tik tarnybos metu, bet ir po jos. Akcentuojame, kad darbuotojų bendravimas turi būti etiškas, neperžengiantis bendravimo kultūros ribų (negalima bendrauti įžeidžiai, vartojant necenzūrinius žodžius, netoleruojamas netinkamas, kitą žeminantis bendravimas ir elgesys, diskredituojantis policijos profesiją), neprieštaraujantis organizacijos vertybėms, Lietuvos Respublikos įstatymams. Nutikus panašioms situacijoms stengiamės rasti priežastis kodėl taip nutiko, jas pašalinti, kad daugiau nesikartotų“, − sakė Alytaus apskr. VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

Alytaus apskr.
VPK informacija

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: