Sulauks „Sodros“ skambučio

0
57

Daugelis savarankiškai dirbančių gyventojų, šiemet deklaruojančių praėjusiųjų metų pajamas Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI), sulauks „Sodros“ specialistų skambučio ar elektroninio laiško. Nerimauti nereikia – „Sodros“ specialistai gyventojams patars, kaip paprastai ir greitai sumokėti socialinio draudimo įmokas.
„Su klientais bendraujame nuolat ir ankstesniais metais atėjus pajamų deklaracijos laikotarpiui su dalimi jų susisiekdavome.
Tačiau šiemet savarankiškai dirbantys gyventojai yra išvarginti karantino, rūpesčių jiems nestinga, todėl nusprendėme imtis iniciatyvos ir susisiekti su visais, dirbusiais savarankiškai ir deklaravusiais pajamas VMI bei dar nesumokėjusiais socialinio draudimo įmokų.
Tai nėra raginimas įmokas sumokėti greičiau – gyventojus informuojame apie įmokų, kurias reikės mokėti, dydį, kaip jas sumokėti, kur rasti daugiau informacijos. Įprastai, kai jau susisiekiame, žmonėms kyla ir daugiau klausimų dėl įmokų mokėjimo, į kuriuos atsakome“, – pasakoja „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Ježy Miskis.
Daugelis savarankiškai dirbančių gyventojų sulauks „Sodros“ specialistų skambučio, dalis, kurie „Sodrai“ nėra nurodę savo telefono numerio – elektroninių laiškų.
Iki šiol „Sodra“ gavo duomenis apie maždaug 10 tūkst. gyventojų, VMI deklaravusių savarankiškos veiklos pajamas. Iš jų penktadalis iškart sumokėjo įmokas „Sodrai“. Daugiau nei 6000 įmokų sumokėti dar nesuskubusių gyventojų „Sodros“ specialistai paskambino, o dar 2000 išsiuntė elektroninius laiškus. Nepavyko susisiekti su kiek daugiau nei šimtu gyventojų, kurie „Sodrai“ nėra nurodę savo kontaktų.
Planuojama, kad praėjusių metų pajamas deklaruos apie 50 tūkst. savarankiškai dirbančių gyventojų ir su daugeliu jų „Sodros“ specialistai ruošiasi susisiekti.
Reikėtų atkreipti dėmesį, kad šiuo laikotarpiu padaugėja ir sukčių, prisidengusių svetimu, kartais ir „Sodros“ specialistų vardu skambučių. Dėl atsargumo „Sodra“ ragina interneto puslapyje www.sodra.lt/surenkamosios-saskaitos visuomet pasitikrinti sąskaitos numerį, į kurią pervedamos įmokos. „Sodros“ specialistai sąskaitos numerių telefonu nediktuoja, taip nesiunčia jų elektroniniu paštu ar trumposiomis žinutėmis.
Pajamas deklaravę gyventojai savo įsipareigojimus „Sodrai“ – mokėtinų socialinio draudimo įmokų dydį gali sužinoti ir prisijungę prie asmeninės draudėjo paskyros www.sodra.lt/draudėjui. Ten jie ras ir daugiau svarbios informacijos.
„Sodra“ primena, kad savarankiškai dirbantys gyventojai deklaruoti pajamas Valstybinėje mokesčių inspekcijoje turi iki gegužės 3 dienos. Iki tos pačios dienos turėtų būti sumokėtos ir priskaičiuotos socialinio draudimo įmokos „Sodrai“.
Jeigu sumokėti įmokas kyla sunkumų, gyventojai taip pat gali kreiptis į „Sodrą“ dėl įmokų atidėjimo, o tie, kurių veikla apribota Vyriausybės sprendimu bei įtraukti į VMI paveiktų veiklų sąrašą, atidėti įmokas gali supaprastinta tvarka – be palūkanų.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: