Galimybių paso reikia ir savivaldybėje

0
44

Nuo pirmadienio, rugsėjo 13 dienos, Varėnos rajono savivaldybės administracijos specialistai kontaktiniu būdu aptarnaus tik galimybių pasą ar ES skaitmeninį COVID pažymėjimą turinčius asmenis.

Savivaldybėje darbas bus organizuojamas vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. vasario 26 d. nutarimu Nr. 152 „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo“ pakeitimo ir siekiant sumažinti koronaviruso infekcijos išplitimo Varėnos rajono savivaldybės teritorijoje pavojų.

Epidemiologinė situacija mūsų rajone blogėja, susirgimų skaičius didėja, todėl, kaip ir karantino metu, pirmenybė bus teikiama asmenų aptarnavimui nuotoliniu būdu (elektroninės paslaugos, elektroninis paštas, telefonas ir pan.), o administracijos darbuotojai, tiesiogiai asmenų neaptarnaujantys, susitikimus su asmenimis organizuos tik tada, kai dėl objektyvių priežasčių asmens klausimo nuotoliniu būdu nepavyks išspręsti. Gyventojų prašome registruotis iš anksto ir ateinant į savivaldybės administraciją paskirtą dieną turėti galiojantį galimybių pasą.

Tokias paslaugas, kurios susijusios su santuokos registravimo ceremonija, vaikų iki 16 metų amžiaus asmenvardžių keitimu, dokumentų, skirtų pateikti užsienio valstybių institucijoms užsakymu ir išdavimu, likviduojamo, bankrutuojančio ar išregistruoto juridinio asmens dokumentų perdavimu tolesniam saugojimui ir pažymos apie priėmimą išdavimu, leidimų laidoti išdavimu ir laidojimo pašalpos skyrimu, pirminės teisinės pagalbos suteikimu, piniginės socialinės paramos skyrimu, administracinių nusižengimų bylos nagrinėjimu ne teismo tvarka, kai byla nagrinėjama žodinio proceso tvarka savivaldybės administracijos specialistai teiks kontaktiniu būdu.

Taip pat kontaktiniu būdu vyks ir koordinuotai teikiamų paslaugų vaikui ir jo tėvams (globėjams, rūpintojams), minimalios ar vidutinės priežiūros priemonės vaikams skyrimo, pratęsimo, pakeitimo ir panaikinimo prašymų nagrinėjimas Vaiko gerovės komisijoje. Primename, kad galimybių pasą Varėnoje išduoda visos mieste esančios vaistinės: „Eurovaistinė“, „Camelia“ (Sporto g. 4-28 ir Vytauto g.11), „Gintarinė vaistinė“, „Norfa vaistinė“. Taip pat galimybių pasą galite išsiimti Varėnos pašte arba Registrų centre (Vytauto g. 5, antradieniais ir ketvirtadieniai nuo 9 val. iki 16 val., pietų pertrauka 13–13.45).

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: