Varėniškės pasidabino aukso, sidabro ir bronzos medaliais

0
105

Pasaulio štangos spaudimo čempionate varėniškės pelnė aukso, sidabro ir bronzos medalius

Spalio 22-31 dienomis Vilniuje vyko pasaulio štangos spaudimo čempionatas, sukvietęs daugiau kaip 700 pajėgiausių planetos spaudikų iš 36 pasaulio šalių. Varėnai ir visai Lietuvai atstovavo keturios varėniškės.

Pirmiausia ant pakylos savo jėgas išbandė Danguolė Laurinavičienė, kuri varžėsi veteranių antros amžiaus grupės (50-60 metų) 76 kilogramų kategorijoje. Danguolė, paspaudė 60 kilogramų sveriančią štangą ir pelnė aukso medalį. Ta pačią dieną, Danguolė Popovič svorio kategorijoje iki 57 kilogramų, pirmoje veteranių amžiaus grupėje (40-50 metų) po labai atkaklios kovos tik paskutiniu bandymu išspaudė 65 kilogramus ir išplėšė bronzą iš ją bandžiusios pasivyti vokietės.

Jaunių amžiaus kategorijoje (iki 18 metų ) virš 84 kilogramų svorio kategorijoje Reda Laurinavičiūtė pelnė sidabrą. Reda paskutiniu bandymu išspaudusi net 70 kilogramų aplenkė savo draugę Valerija Petrovaitę, kuri su 67,5 kilogramo liko trečia. Jaunosios varėniškės nusileido tik daugkartinei pasaulio čempionei aštuoniolikmetei kazachstanietei Dianai Malyškinai.

Linas Sabaitis

Treneris

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: