Medikai atvyks į namus

0
115

VŠĮ Varėnos PSPC teikia sveikatos priežiūros paslaugas pacientų namuose

Demografinio senėjimo pokyčiai Lietuvoje lemia sveikatos priežiūros paslaugų, orientuotų į pagyvenusių, negalią turinčių žmonių sveikatos problemas, teikimo namuose poreikio didėjimą. VšĮ Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras (Varėnos PSPC), akredituota įstaiga, plečia slaugos paslaugų namuose teikimo spektrą, didinama sveikatos priežiūros specialistų, teikiančių slaugos paslaugas namuose, komanda, kurią sudaro bendrosios praktikos, psichikos sveikatos priežiūros slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, kineziterapeutas ir esant poreikiui į komandą papildomai gali būti įtraukiami medicinos psichologas ar socialinis darbuotojas. Slaugos paslaugų komanda pacientams namuose teikia ne tik sveikatos priežiūros paslaugas, bet ir, bendradarbiaudama kartu su Varėnos socialinių paslaugų centru, vertina socialinį paslaugų poreikį pacientui. Tokiu būdu pacientams, prisirašiusiems prie Varėnos PSPC, teikiama integrali slaugos ir socialinių paslaugų pagalba.

Varėnos PSPC teikiamos ambulatorinės slaugos paslaugos namuose – licencijuojamos asmens sveikatos priežiūros paslaugos, teikiamos paciento namuose, siekiant užtikrinti slaugos paslaugų tęstinumą, patenkinti paciento slaugos poreikius namų sąlygomis ir skatinti paciento savirūpą ir gerinant jo gyvenimo kokybę.

Esant poreikiui ir pacientui pageidaujant, slaugos paslaugas namuose, skiria šeimos gydytojas. Slaugos paslaugos namuose gali būti skiriamos: vaikams, turintiems negalią, t. y. asmenims iki 18 metų, kuriems yra nustatytas nesavarankiškumo lygis ir pripažintas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis; suaugusiems asmenims, turintiems negalią, kuriems yra nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis arba pirmojo lygio specialusis nuolatinės priežiūros poreikis; senyvo amžiaus asmenims, t. y. senatvės pensijos amžiaus sukakusiems asmenims, kurie dėl amžiaus iš dalies ar visiškai netekę gebėjimų savarankiškai rūpintis savo asmeniniu gyvenimu ir dalyvauti visuomenės gyvenime bei sergantys lėtinėmis ligomis, kai jiems nustatytas Bartelio indeksas yra iki 61 balo; pacientams, kuriems po gydymo stacionare dėl somatinių ligų ir pažeidimų nustatytas bendras funkcinis sutrikimas, kai jiems nustatytas Bartelio indeksas yra iki 61 balo, ir kurie kasdieniame gyvenime yra visiškai priklausomi arba beveik visiškai priklausomi nuo kitų žmonių pagalbos (Bartelio indeksą nustato pacientą gydantis ir išrašantis iš stacionaro gydytojas arba šeimos medicinos paslaugas teikiantis gydytojas, arba slaugytojas); pacientams, kuriems yra atlikta tracheostoma ar gastrostoma ir būtinas gleivių išsiurbimas iš kvėpavimo takų.

Pacientai ar jų artimieji, pageidaujantys gauti slaugos paslaugas namuose turi kreiptis į šeimos gydytoją, kuris įvertins paciento galimybę gauti tokias paslaugas namuose ir esant visoms sąlygoms jas gauti išrašys siuntimą slaugos paslaugų namuose specialistų komandai, kuri po siuntimo išrašymo per penkias dienas atvyks pas pacientą, iš anksto suderintu laiku.

Sveikatos priežiūros specialistai konsultuoja iš anksto registruotus pacientus. Registruotis sveikatos priežiūros specialisto konsultacijai galima nuotoliniu būdu www.esveikata.lt ir Varėnos PSPC registratūroje tel. Nr. (8 310) 516 08, šeimos gydytojų ir kitų specialistų kontaktai skelbiami www.varenospspc.lt internetinėje svetainėje.

Varėnos PSPC laukia bendradarbiavimo su pacientais ir jų artimaisiais bei tikisi, kad sveikatos priežiūros specialistų teikiamos slaugos paslaugos namuose prisidės prie sveikatos paslaugų prieinamumo ir pacientų gyvenimo kokybės gerinimo.

Varėnos PSPC inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: