Nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas įvairavo į griovį

0
184

Nurodymo sustoti nepaisęs kontrabandininkas automobiliu „Volkswagen Golf“ spruko nuo pasieniečių, tačiau žvyrkelio posūkyje nesuvaldė mašinos ir nulėkė į griovį. „Volkswagen Golf“ bagažinėje buvo 2 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Sekmadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Guronių kaimu, kelyje Guronys – Didžiasalis, patikrinti stabdė automobilį „Volkswagen Golf“ lietuviškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Vairuotojas nepakluso teisėtiems pasieniečių reikalavimams sustoti bei nekreipė dėmesio į įjungtus VSAT tarnybinio visureigio garso ir šviesos signalus. Padidinęs greitį jis nulėkė Didžiasalio link. Pasieniečiai bėglį nusivijo.

Už maždaug 2 kilometrų VSAT pareigūnai pamatė nuo žvyrkelio posūkyje į griovį nuvažiavusį ir likimo valiai paliktą tą patį „Volkswagen Golf“.

Miškingos teritorijos apžiūrai pasieniečiai pasitelkė kinologą su tarnybiniu šunimi, tačiau asmuo nebuvo surastas.

Automobilio bagažinėje VSAT pareigūnai aptiko cigarečių krovinį. Polietilenu apvyniotuose ryšuliuose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl nepaklusimo reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir pasitraukimo iš eismo įvykio vietos administracinę teisena vykdo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Kontrabandininko tapatybė nustatinėjama, įvykis tiriamas. Automobilis ir cigaretės saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: