Pirmos lygos nugalėtoją lėmė vienintelis įvartis

0
85

Varėnos „Ūla“ tapo Lietuvos rankinio pirmos lygos čempionais

Baigėsi Lietuvos rankinio pirmos lygos sezonas. Jį vainikavo Varėnoje vykęs finalo ketvertas. Finale dėl nugalėtojų vardo susikovė turnyro šeimininkai Varėnos „Ūlos“ rankininkai ir Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūnas“. „Ąžuolo“ gimnazijos sporto salę sklidinai užpildę žiūrovai išvydo labai atkaklią ir emocingą finalo dvikovą. Pirmą kėlinį sėkmingiau pradėjo Klaipėdos komanda, tačiau šeimininkai varžovams neleido atitrūkti. Antro kėlinio pradžioje „Ūla“ išlygino ir persvėrė rezultatą.

Tikra drama vyko įpusėjus antram kėliniui. „Ūla“ turėjo kelių įvarčių persvarą, bet „Viesulo SC/Dragūnas“ galėjo sumažinti atsilikimą ar išlyginti rezultatą. Tačiau nepramušama siena tapo „Ūlos“ vartininkas Erikas Kaupinis, kuris atrėmė net keturis varžovų metimus iš eilės.

Minimalią persvarą „Ūlos“ rankininkai išlaikė iki pat finalinės sirenos ir iškovojo pergalę 31:30 (17:19).

Geriausiu finalo rankininku „Ūlos“ gretose išrinktas vartininkas E. Kaupinis.

Svečių komandos geriausio rungtynių žaidėjų prizas įteiktas Tomui Drakšui.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose finale žaidė 8 įvarčius pelnęs Rapolas Valadka. 6 įvarčius įmetė Laurynas Petrušis, po 4 – Tomas Valentukevičius ir Klaidas Stoškus.

Uostamiesčio ekipai Paulius Čėsna pelnė 8 įvarčius, po 5 įvarčius įmetė Nojus Vaičikauskas ir T. Drakšas.

„Trūksta žodžių apibūdinti visai šiai atmosferai ir pergalės džiaugsmui. Kovojome prieš stiprią, atletišką komandą ir mes turėjome viską gerai įvykdyti aikštelėje, ką buvome susitarę. Tas pavyko. Žiūrovai buvo ne tik aštuntas žaidėjas, jie mus tiesiog pakėlė į kitą lygį. Šiurpuliukai lakstė per nugarą visiems – ir žaidėjams, ir treneriams, manau, kad ir varžovams. Tikėjome savo jėgomis ir mums pavyko laimėti. Vienu iš lemiamų momentų buvo, kai vartininkas Erikas Kaupinis fantastiškai atrėmė kelis varžovų metimus ir salė tiesiog sprogo. Gerai, kad salės stogas atlaikė“, – po pergalės juokavo „Ūlos“ treneris Tomas Barysas.

„Pritrūko fortūnos. Varėnos „Ūla“ žaidė namuose, prie gausiai susirinkusių žiūrovų. Namų sienos ir palaikymas suteikė pranašumą varžovams. Fanai juos įkvėpė ir galbūt jie parodė daugiau noro negu mes. Mums patiems irgi daug įdomiau žaisti prie pilnų tribūnų ir griausmingos atmosferos, bet antrame kėlinyje viskas apsivertė aukštyn kojom. Sirgalių palaikymas labai užvedė Varėnos komandą ir jie išplėšė pergalę vienu įvarčių“, – sakė T. Drakšas.

Pirmos lygos bronzos medalius laimėjo Šalčininkų r. „Sokol“ rankininkai. Kovoje dėl trečios vietos „Sokol“ 31:26 (14:16) įveikė RK „Šiaulių“ ekipą. Pirmame kėlinyje pirmaujanti komanda keitėsi net kelis kartus. 26 min. šiauliečiai įgijo keturių įvarčių persvarą, tačiau prieš pat pertrauką ji sumažėjo iki dviejų įvarčių. Antro kėlinio pradžioje keletą kartų rezultatas buvo lygus, o nuo 47 min. „Sokol“ persvėrė rezultatą ir nepaleido pergalės iš savo rankų.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo Mantas Urvikis, pelnęs net 16 įvarčių – daugiau negu pusės visos komandos. Andrejus Gaidukas prie pergalės pridėjo 5 įvarčius, 4-is įmetė Vytautas Tolstovas. Šiaulių komandai 8 įvarčius surinko Simas Butkus, 5 – Artūras Budraitis, po 4 – Ignas Kopilovas ir Tomas Baliutavičius.

Viktoras Kesminas

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: