Aršaus kontrabandininko neišgelbėjo nė eiklios kojos

0
60

Kabelių užkardos pasieniečiams su įkalčiais įkliuvo du baltarusiškų cigarečių nešikai – Druskininkų savivaldybės gyventojai. Vienas jų mėgino bėgti ir priešintis, bet buvo sulaikytas ir surakintas antrankiais.

Pirmadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimo apylinkėse. Miškingoje vietovėje pasieniečiai pastebėjo du vienas paskui kitą einančius įtartinus asmenis. Jie nešėsi septynis žalios spalvos ryšulius. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – apie pusantro kilometro.

Pirmas VSAT pareigūnų užkluptas nešikas nesipriešino, bet kitas nepakluso teisėtiems jų reikalavimams sustoti. Metęs krovinius, jis spruko į miško tankmę. Jį nusivijęs pasienietis buvo greitesnis – bėglį už kilometro sučiupo. Kadangi šis ir toliau nenorėjo paklusti VSAT pareigūno nurodymams, prireikė panaudoti specialiąsias priemones – antrankius.

Paaiškėjo, jog nešikai – 37-erių Druskininkų savivaldybės gyventojai.

Vyrų gabentuose ryšuliuose su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis aptikta 1 750 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Rūkalų vertė, įskaitant privalomus Lietuvoje sumokėti mokesčius, yra apie 7 000 eurų. Apžiūros metu pas druskininkiečius dar rasta radijo ryšio stotelė „Alofeng“ ir slapto pasiklausymo bei stebėjimo įrangos detektorius „Mobifinder“.

Vietovė, kurioje pasieniečiai kontrabandos nešikus sulaikė, yra pasienio ruože.

Druskininkiečiams pradėtos administracinės teisenos. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką jiems gresia baudos nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Rūkalus gabenusiems vyrams taip pat teks administracine tvarka atsakyti už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą. Dėl neteisėtos migracijos paskelbtos ekstremalios situacijos metu ten patekti galima tik turint VSAT išduotus leidimus, kuriais kontrabandininkai, suprantama, nepasirūpino. Dėl to jų laukia įspėjimas arba 40–90 eurų baudos.

Pasienio ruožas – iki 5 km pločio sausumos juosta, einanti į teritorijos gilumą nuo valstybės sienos linijos arba nuo kranto linijos, jeigu valstybės siena eina vandeniu.

Bėgliui, nevykdžiusiam teisėtų pareigūnų reikalavimų, bus skirta dar viena 90–140 eurų bauda.

Abiem vyrams įteikti šaukimai atvykti į Kabelių pasienio užkardą, kur bus nagrinėjamos jų administracinės bylos. Šiame VSAT padalinyje saugomi ir neteisėtai gabenti rūkalai.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: