Solistui Laimonui Pautieniui – aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas

0
66

Kauno valstybinio muzikinio teatro solistui Laimonui Pautieniui už nuopelnus Lietuvos muzikos scenai, profesinį meistriškumą, aktyvią koncertinę veiklą, kultūros sklaidą ir Lietuvos vardo garsinimą skirtas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas – garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Jį po spektaklio „Nabukas“, skirto L. Pautieniaus jubiliejui, įteikė kultūros ministro Simono Kairio patarėjas Sigitas Šliažas.

L. Pautieniaus muzikinė karjera prasidėjo dar studijuojant Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje: Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Spoletos vaidmeniu G. Puccini operoje „Toska“ ir Kauno valstybiniame muzikiniame teatre Niko vaidmeniu J. Kanderio miuzikle „Zorba“. Šiuo metu solistas dainuoja visose Lietuvos muzikinėse scenose bei įvairių žanrų spektakliuose. Yra vienas trupės „Vilnius City Opera“ įkūrėjų ir jos solistas.

L. Pautienius sukūrė įspūdingą vaidmenų skaičių Lietuvos ir užsienio teatrų scenose, koncertavo Estijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, JAV, Švedijoje, kitose šalyse. Solisto veikla įvertinta įvairiomis premijomis, jis yra du kartus pelnęs „Auksinį scenos kryžių“: 2004 m. už Grafo Danilos vaidmenį F. Leharo oeretėje „Linksmoji našlė“ ir 2012 m. už Enriko vaidmenį G. Donizetti operoje „Liučija di Lamermur“ ir Onegino vaidmenį P. Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“.

Domo Rimeikos nuotr.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: