Nė elektronika kontrabandininkams negelbsti

0
80

Pirmiau nei patys baltarusiškų rūkalų „verslo“ organizatoriai Nemunu plaukusį cigarečių krovinį aptiko Druskininkų pasieniečiai.

Šeštadienio priešpietę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Švendubrės kaimo (Druskininkų sav.) apylinkėse. Jų dėmesį patraukė neaiškus tamsus daiktas seklioje Nemuno vietoje netoli kranto. Pasieniečiams čia ne kartą yra tekę valtimi vytis ir iš vandens išgriebti iš Baltarusijos plaukiančius kontrabandininkų „plaustus“ su cigaretėmis. Tad į vandenį nuleidę netoliese laikomą tarnybinę motorinę valtį, VSAT pareigūnai priplaukė prie pastebėto objekto.

Patirtis pasieniečių nenuvylė. Jie iš tiesų aptiko tarp žolių ir nuvirtusių medžių įstrigusį „plaustą“ – pripūstą automobilio rato kamerą, apvyniotą juoda polietileno plėvele. Prie jos buvo pritvirtintas GPS sekiklis ir nuotolinis durų skambutis. Kamera buvo prikimšta cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. „Plauste“ jų buvo 1 250 pakelių.

Cigaretės ir kontrabandininkų „plausto“ elektronika saugomi Druskininkų pasienio užkardoje.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Baltarusijos krante kontrabandininkai jaučiasi laisvai ir veikia netrukdomi šios šalies pasieniečių. Rūkalų kroviniai su pritvirtintais GPS įrenginiais Baltarusijos krante nuleidžiami į Nemuną, kad srovė kontrabandą atplukdytų į Lietuvos teritoriją.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: