10 antistresinių vietų Dzūkijoje: atsipalaiduoti dažniausiai vykstama į Varėnos rajoną

1
210

Edukacinio projekto „BTA Be streso“ inicijuotoje internetinėje apklausoje tam labiausiai tinkančių vietų gausa išsiskyrė Varėnos rajonas, tačiau pirmosios dvi vietos atiteko Lazdijų r. esantiems ežerams – Dusiai ir Meteliams, o trečioji – Merkinės piliakalniui.

„Dzūkija nuo seno garsėja gamtos išskirtinumu ir grožiu, čia gausu vietų, kur galima bent trumpam atsipūsti nuo kasdienės įtampos bei streso. Apklausos metu sulaukėme daugiau nei 50 skirtingų vietų pasiūlymų. Gyventojų nuomone, daugiausia stresą malšinančių vietų yra Varėnos rajone, net penkios iš dešimties. Tai ir Merkinės piliakalnis, Čepkelių raistas, Merkinės piramidė, Ūlos akis ir šypseną dažnam sukelianti pelkė, pavadinimu Meškos šikna“, – rezultatus komentuoja draudimo bendrovės BTA Žmogiškųjų išteklių skyriaus valdymo vadovė Jevgenija Krikščiūnė.
Lazdijų rajone be Dusios ir Metelių ežerų daugeliui ramybe dvelkia ir Obelijos ežeras, mėgstamas nuo Metelių apžvalgos bokšto atsiveriantis vaizdas. Dar vienas išskirtinis nuo rūpesčių pabėgti lengvai leidžiantis gamtos objektas – Alytaus r. esantis Žuvinto ežeras.
„Dzūkija mėgstama mylinčių ir vertinančių gamtą. Ne tik tų, kuriems rūpi jos gėrybės, bet ir suteikiamu poilsiu, galimybe atsipalaiduoti. Tai nestebina, nes čia pailsi mėgstantys tiek pasyvų, tiek aktyvų poilsį, daug veiklos mėgstantiems vandens turizmą bei pramogas. Tiesa, čia populiarūs ir žmonių sukurti objektai, tačiau mėgstamiausiomis vis dėlto išlieka natūralios gamtos apsuptyje esančios vietos“, – sako J. Krikščiūnė.
Jos teigimu, Lietuvoje yra nemažai kelionių maršrutų, tačiau iki šiol juose nebuvo išskirtos vietos, tinkamiausios norintiems pailsėti nuo streso. Įgyvendinant projektą „BTA Be streso“, ne tik sudarytas antistresinių vietų žemėlapis, bet ir įrengiamos poilsio zonos įvairiuose miestuose, atkreipiamas visuomenės dėmesys į fizinei bei emocinei sveikatai pavojingus kasdienio streso padarinius.
Šiemet „Spinter tyrimų“ atliktos reprezentatyvios apklausos duomenimis, 90 proc. Lietuvos gyventojų kasdien patiria stresą, o kas antras teigia, kad didžiausias streso šaltinis – darbas.
„Kaip draudikai, nuolat esame greta situacijų, į kurias patekę žmonės patiria nerimą, įtampą, jaudinasi dėl savo ir artimųjų gerovės, sveikatos, turto. Todėl rūpinamės, kad kasdieniame gyvenime būtų kuo mažiau negatyvaus, emocinę ir fizinę sveikatą žalojančio, santykiams ir gyvenimo kokybei kenkiančio streso”, – sako specialistė.
TOP10 antistresinių vietų Dzūkijoje:

  1. Dusios ežeras;
  2. Metelio ežeras;
  3. Merkinės piliakalnis;
  4. Čepkelių raistas;
  5. Metelių apžvalgos bokštas;
  6. Merkinės piramidė;
  7. Ūlos akis;
  8. Obelijos ežeras;
  9. Žuvinto rezervatas;
  10. Meškos šikna.

1 KOMENTARAS

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: