15 metų sukaktis

0
243

Šeštadienį Subartonių kaimo bendruomenė atšventė 15-os metų sukaktį

Rita Reivytė

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis kaimo koplytėlėje, kurias aukojo Merkinės dekanas, kun. dr. Robertas Rumšas. Po mišių šventės dalyviai sugužėjo į bendruomenės namus, kuriuos jie susitvarkė patys, lėšų gavę iš parengtų projektų. Kadaise apleistą kaimo parduotuvę nupirko Varėnos r. savivaldybė ir perdavė aktyviai bendruomenei pagal panaudos sutartį. Kiekvienai bendruomenei turėti namus, t.y. vietą, kur gali rinktis kaimo žmonės, vykdyti veiklą, yra labai svarbu. Dabar bendruomenės namuose subartoniškiai renkasi į renginius, švenčia šventes, o jeigu reikia, patalpos yra panaudojamos ir liūdnesniems reikalams – čia pašarvojami anapilin išėję kaimo gyventojai.
Subartonių kaimo bendruomenės pirmininkė Onutė Slaminienė šventėje tarsi nuėjo visą bendruomenės penkiolikos metų kelią – paminėjo, kokius rengė projektus, kokius nuveikė darbus, su kokiais sunkumais susidūrė, prisiminė ir tai, kas buvo gero ir gražaus per tuos metus. Nepamiršo energingoji pirmininkė padėkoti tiems žmonėms, kurie aktyviai prisidėjo kuriant ir telkiant bendruomenę, aktyvinant jos veiklą. Onutė Slaminienė sakė: „Džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti ne vieną projektą, sudalyvauti įvairiuose renginiuose, konkursuose, ir visa tai gelbstint aktyviems bendruomenės nariams“. Tarp svarbesnių darbų ji paminėjo bendruomenės namų remontą bei aplinkos sutvarkymą, kelio per kaimą asfaltavimą ir kt.
Dėmesį Subartonių kaimo bendruomenei parodė rajono valdžia – jų pasveikinti atvyko Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas. Jis padovanojo šimtalapį ir tautodailininko pagamintą angelą, kuris ne tik papuoš bendruomenės namus, tačiau ir simboliškai saugos juos. Su švente visus susirinkusius šiltai pasveikino Merkinės seniūno pavaduotojas Aurimas Rapečka, Merkinės dekanas kun. dr. Robertas Rumšas, Merkinės krašto muziejaus direktorius Mindaugas Černiauskas. Pasidžiaugti kartu su subartoniškiais atvyko ir rajono tarybos nariai – Vidas Mikalauskas bei Martynas Katelynas.
Sveikintojai negailėjo gražių žodžių bendruomenės pirmininkei O.Slaminienei už ilgametę sėkmingą ir aktyvią veiklą, bendruomenės telkimą ir prasmingų palinkėjimų bendruomenei: entuziazmo ir produktyvios veiklos, nuoširdaus bendravimo.
„Giružiui“ Onutė Slaminienė sakė: „Kas būtų bendruomenė ir ką darytų jos pirmininkas, jei nebūtų žmonių, kurie kartu neštų tą naštą. Todėl labai noriu padėkoti visai bendruomenei ir jos nariams Marytei ir Broniui Pigagoms, Jurgitai ir Tomui Slaminams, Verutei Lesniauskienei, Ramunei Miliūtei, Gražinai Glavickienei, Mindaugui Kisieliui ir kitiems“. Buvo pagerbti ir bendruomenės nariai.
Kokia gi šventė be muzikos ir dainų? Jausmingomis melodijomis subartoniškius džiugino alytiškiai – vokalinė grupė „Dzūkijos aidas“ (vadovė Regina Tamašauskienė); varėniškiai muzikantai bei merkiniškiai – kaimo kapela „Strauja“.
Po oficialiosios dalies subartoniškiai bendravo ir vaišinosi bendruomenės narių pagamintais gardėsiais, mėgavosi muzika, šokiais.

Mindaugo Černiausko nuotrauka

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: