Tautinių šokių ritmu

0
417

Penktadienio pavakarę Varėnos Vasario 16-osios gatvėje skambėjo lietuvių liaudies dainos ir sukosi šokėjų poros. Pačių mažiausių ir vyresnio amžiaus šokėjėlių būrys prisijungė prie akcijos „Visa Lietuva šoka“, kuria siekiama per tradicinius šokius vienyti bendruomenes, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą

Živilė Puidokaitienė

Organizatorių duomenimis, šokti tautinių šokių atvyko apie 270 dalyvių iš Panočių, Merkinės, Žilinų, Valkininkų, Matuizų, Senosios Varėnos ir Varėnos. Dalyviams grojo šaunus muzikantų būrys: Violeta Naruševičiūtė (smuikas), Petras Akstinas (armonika), Miglė Griežytė (būgnai), Irmantas Čepaitis (bosinė gitara) ir Darius Bachovas (akordeonas). Iš viso dalyviai šoko 10 šokių iš įvairių Lietuvos regionų: bendrą visai Lietuvai šokį „Pjoviau šieną“, 4 dzūkiškus šokius („Bitute pilkoji“, „Polka dribsiukas“, „Suktinukas“, „Oi, berneliai, kur jus dėc“), ratelį „Aš pasėjau ąžuolą“ bei 4 skirtingų Lietuvos regionų šokius: „Trys mergos pasiuto“ (Suvalkija), „Paduškėlė“ (Klaipėdos kraštas), „Bajoriškas“ (Žemaitija), „Su panela šoku“ (Aukštaitija).

Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas visus pasveikino su tuo, kad turim galimybę jau penktus metus šokti su visa Lietuva, šokti ne scenoje, o ten, kur galim – savo nuostabiojoje Vasario 16-osios gatvėje.

Renginio metu buvo įteikti Lietuvos nacionalinio kultūros centro padėkos raštai visiems koordinatoriams, kurie prisidėjo prie Lietuvos nacionalinio kultūros centro kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija trečią kartą skelbto tradicinius šokius puoselėjančio Lietuvos mokyklų konkurso „Visa mokykla šoka 2019“. Skaitytojams priminsime, kad Varėnai atiteko pagrindinis prizas ir pirmoji vieta už tai, kad buvo suburta daugiausiai mokyklų.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: