Atjaunėjusi „Ūla“ rengiasi startui

0
741

Rugsėjo 29 dieną prasideda Lietuvos vyrų rankinio čempionato 1-osios lygos varžybos

Virgilijus Mundrys

Laukti liko nedaug, kitą savaitę prasidės naujos 2019/20 metų šalies antrojo ešelono rankinio pirmenybės, kuriose kaip ir praėjusį sezoną dalyvaus 10 vyrų komandų. Palyginus su praėjusiu sezonu, šioje grupėje pokyčių nėra daug. Nematysime tik antrosios Alytaus ekipos – „SRC-Varsos-Stronglaso“ ir pasitraukusio iš varžybų Zarasų ZRK „Kiro“. Jų vietą užims antroji Klaipėdos „Dragūno“ komanda (dubleriai) ir Lietuvos 2002 m. jaunių rinktinė, kurios treneriu buvo paskirtas netolimoje praeityje žinomas „Ūlos“ žaidėjas Tomas Barysas. Deja, šio Lietuvos rankinio federacijos sprendimo (LRF) varėniškis turėjo atsisakyti, nes vadovavimas komandai būtų nesuderinamas su rankinio teisėjo praktika. Mat T. Barysui yra suteikta tarptautinė (EHF) teisėjo kategorija ir jis su savo porininku, taip pat teisėju iš Varėnos Povilu Petrušiu, dažnai yra skiriamas vadovauti Lietuvos čempionatų ir tarptautinių turnyrų rungtynėms. Kas dabar vadovaus U-18 rinktinei, kol kas neaišku, bet realiausias kandidatas į šį postą yra vilnietis Gintaras Paškevičius, o kandidatais į jo komandą yra 4-5 Varėnos sporto centro auklėtiniai.
Šiokių tokių pakitimų yra ir šio čempionato nuostatuose. Iš pradžių, kaip ir pernai, vyks dviejų ratų turnyras, komandoms žaidžiant savoje ir varžovų aikštelėse. Po to geriausiai pasirodžiusi ir pirmąją vietą užėmusi ekipa iš karto gaus kelialapį į pirmenybių finalą, o 2-7 vietas užėmę kolektyvai dėl teisės tęsti kovą dėl medalių turės rungtis atkrintamosiose varžybose (2-7, 3-6, 4-5).
Praėjusiame čempionate bronzos medalius iškovoję Varėnos „Ūlos“ vyrai naujam išbandymui pradėjo ruoštis rugpjūčio 8 dieną fizinio pasirengimo treniruotėmis, kurioms vadovauja mūsų komandos trenerių gretas papildęs Varėnoje gyvenantis ir Lietuvos sporto universitete studijuojantis Pavelas Koliadziukas. Šios treniruotės mūsų rankininkams yra labai naudingos, nes jaunasis specialistas, nustatęs žaidėjų silpnąsias vietas, kiekvienam jų skiria individualią pratybų programą. Kokią naudą tai duos rankininkams, pamatysime per rungtynes, o kol kas vyrai dirba noriai.
Pasak „Ūlos“ komandos vadovo Rolando Markino, rengiantis naujam čempionatui, teko susidurti ir su kolektyvo komplektavimo problemomis. Jis pažymėjo, kad į paraišką buvo įtrauktas net 31 žaidėjas. Deja, tarp jų nebėra kelių praėjusį sezoną gerai užsirekomendavusių mūsų rankininkų. Ilgai traumą gydęs vis dėlto nusprendė baigti aktyvųjį sportą „Ūlos“ kapitonas Gediminas Barysas. Sezono pradžioje kurį laiką nematysime aikštelėje ir klubo senbuvių Gražvydo Sereičiko bei Kęstučio Ikasalos. Pirmojo laukia kelio sąnario operacija, o antrasis įtrauktas į grupę Lietuvos pasieniečių, kurių laukia ilgoka tarptautinė misija. Dar trys buvę „Ūlos“ rankininkai yra pakviesti į čempionato aukščiausios lygos komandas. Tad Taurintas Markiavičius dabar rungtyniaus Vilniaus „Šviesos“ klube, o Tomas Valentukevičius ir Ignas Savičius yra įtraukti į šalies čempiono – Klaipėdos „Dragūno“ sudėtį. Taip pat nematysime komandoje ir Žilvino Vaišnoro, Martyno Černiaus ir Dominyko Balionio, o Alytuje atliekančio karinę tarnybą Rolando Bliznevičiaus likimas priklausys nuo jo vadų, kurių yra prašoma išleisti sekmadieniais mūsų rankininką bent į namų rungtynes. Tad iš komandos senbuvių kol kas rinktinėje liko tik Rimantas Palevičius.
Laimei, yra ir papildymų. Į „Ūlą“ sugrįžo Justas Lynikas ir Laurynas Mikalionis. Komandą taip pat papildė keli mūsų sporto centro auklėtiniai, praėjusį sezoną iškovoję Lietuvos jaunių čempionatų medalius. Tad komandos vadovams teks nemažai padirbėti, siekiant darnos „Ūlos“ žaidime. „Atsižvelgiant į situaciją, šiais metais pagrindine komandos užduotimi bus patekimas į čempionato finalinį ketvertuką, – kalbėdamas apie „Ūlos“ perspektyvas „Giružiui“ sakė vyriausiasis treneris I. Markiavičius. – Bus nelengva, bet vyrai rimtai treniruojasi, o du kartus per savaitę į pratybas atvažiuoja ir Vilniuje studijuojantys vaikinai. Gaila tik, kad prieš varžybas turėjome tik vienas rungtynes su Eišiškių „Sokolu“, kurias laimėjome – 38:36“.
Taigi po savaitės, rugsėjo 29 dieną, Lietuvos pirmosios lygos rankinio čempionato startas. Varėnos „Ūla“ varžybas pradės Tauragėje rungtynėmis su praėjusio turnyro autsaidere vietos „Šiltaura-SC“. Pagal tvarkaraštį po savaitės – spalio 6-ąją, varėniškiai namie turėtų susitikti su Klaipėdos „Dragūno-2“ atstovais. Tačiau tuo metu yra numatytas mūsų „Ąžuolo“ gimnazijos sporto salės remontas, tad, ko gero, ši sandūra gali būti perkelta į uostamiestį. O po to – spalio 13 dieną – seks rungtynės Vilniuje su čempionais „SM Tauro-Smūgio“ atstovais ir pagaliau spalio 20-ąją – Varėnoje vyrų dvikova su Molėtų rankininkais.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: