Rankinio drama Varėnoje

0
406

Žiūrovai, praėjusį šeštadienį „Ąžuolo“ gimnazijos salėje stebėję Lietuvos vyrų 2019/2020 metų rankinio pirmosios lygos čempionato antrojo turo rungtynes tarp vietos „Ūlos“ ir Klaipėdos „CSC Telecom-Mėmelio“ komandų, jas prisimins ilgai. Bent jau šių eilučių autoriui, per 60 metų stebinčiam įvairaus lygio šios sporto šakos varžybas, tokios dramos matyti dar nebuvo tekę…

Virgilijus Mundrys

O įvyko štai kas. Iki susitikimo pabaigos likus pusantros minutės varžovai išlygino rezultatą – 29:29. O netrukus šiemet klaipėdiečių komandoje žaidžiantis pernai buvęs vienas „Ūlos“ puolimo lyderis Tomas Valentukevičius ir persvėrė jį saviškių naudai – 30:29. Bet ilgai antrajame kėlinyje pirmavę dzūkai ne veltui garsėja savo kovingumu. Tad netrukus gerai žaidęs Aurimas Balčikonis jį išlygino – 30:30.
Bet tai dar ne viskas. Prasidėjus paskutinei minutei, varėniškiams nepavyksta be klaidos atremti mėmeliečių atakos, į „Ūlos“ vartus skiriamas 7 m baudinys. Negana to, vienas žaidėjas dviem minutėms šalinamas iš aikštelės. T.Valentukevičiui realizavus baudinį, svečiai vėl pirmauja vienu tašku. Bet tuoj A. Balčikonis lygina – 31:31. Ir tada kiekybinę persvarą turėję klaipėdiečiai panoro išplėšti pergalę. Surengę greitą derinį jie susidarė galimybę „Ūlos“ vartus atakuoti iš arti, bet čia blykstelėjo puikią reakciją pademonstravęs septyniolikmetis mūsiškių vartininkas Ignas Puodžiūnas. Jis atrėmė pavojingą varžovo metimą, o dzūkai, perėmę kamuolį, nurūko į priekį.
Ir čia, likus žaisti 10 sekundžių, lemiamą žodį tarė „Ūlos“ treneris Irmantas Markiavičius. Jis paprašė pertraukėlės, per kurią buvo aptartas paskutinės varėniškių atakos planas. „Buvo aišku, kad varžovai, turėdami daugiau žaidėjų, mūsiškius bandys dengti asmeniškai, tad buvo svarbu, kaip išsidėsčius aikštelėje pradėti tą ataką“, – po rungtynių „Giružiui“ sakė „Ūlos“ strategas. Ir planas pavyko. Po kelių perdavimų A. Balčikonis sugebėjo su kamuoliu atsidurti prieš „CSC Telecom-Mėmelio“ vartus. Svečiams neliko nieko kito, kaip tik patiesti jį ant grindų.
Teisėjų švilpukas, skelbiantis, kad į klaipėdiečių vartus skiriamas 7 m baudinys, nuaidėjo iki rungtynių pabaigos likus vos dviem minutėms. Kadangi pagal taisykles baudinius mesti galima ir pasibaigus rungtynių laikui, rezultatyviausias „Ūlos“ puolėjas Justas Lynikas į dvikovą su įspūdingos išvaizdos „Mėmelio“ vartininku Grigorijum Melniku (ūgis – 188 cm, svoris – 135 kg) stojo neskubėdamas. Ir jo metimas buvo taiklus! „Ūla“ laimėjo – 32:31.
„Rungtynės labai patiko, – po susitikimo „Giružiui‘ sakė atvykęs pasižiūrėti šios sandūros buvęs „Ūlos“ žaidėjas, dabar rungtyniaujantis Vilniaus „Šviesos“ klube, Laurynas Palevičius. – Jos buvo labai permainingos ir įdomios. Tai, kad komandos darė klaidų, nieko nuostabaus. Juk tai tik sezono pradžia. Svarbiausia, kad Varėnos rankinis išsaugojo savo pagrindinę savybę – kovingumą“.
Kalbant apie tai, kas įvyko iki priešpaskutinės rungtynių minutės, dera pažymėti, kad Klaipėdos komanda, kuri yra šalies čempiono „Dragūno“ dublerė, pirmavo nuo pat susitikimo pradžios 1-3 įvarčiais – 5:3, 7:6, 12:9, 14:12. Bet kai šeimininkai kėliniui baigiantis tris kartus suklydo puldami, varžovai atsakė trimis greitais įvarčiais ir laimėjo kėlinį – 17:13.
Laimei, po pertraukos vaizdas aikštelėje pasikeitė. Pakeitę gynybos sistemą, varėniškiai pradėjo vytis varžovus ir per septynias minutes juos pasivijo – 18:18. O po to „Ūla“ ilgai pirmavo – 23:21, 27:24, 28:26. Bet rungtynėms baigiantis kova vėl išsilygino ir baigėsi taip, kaip jau žinoma.
Per susitikimą su „CSC Telecom-Mėmeliu“ „Ūlai“ įvarčius pelnė: Justas Lynikas – 9, A. Balčikonis – 6, Klaidas Stoškus – 4, Virginijus Pozniakas – 3, Edvinas Miškinis, Augustas Keršys, Kęstas Leikauskas – po 2, Eimantas Kalanta, Gytis Ižganaitis, Benas Pekarskas ir Mantas Sereičikas – po 1.
Varžovų ekipos geriausi snaiperiai buvo: Tomas Valentukevičius – 11 įvarčių ir J. Totoraitis – 6.
Kitos antrojo turo rungtynės baigėsi taip: sidabrinė praėjusių pirmenybių komanda „HC Molėtai“ nugalėjo čempionus iš Vilniaus „SM Taurą-VHC Smūgį“ – 31:27 (14:15), Vilniaus „Amber“ – Pasvalio „Kurana-SM“ – 33:23 (13:12), Eišiškių „Sokol“ – Tauragės „Šiltaura-SC“ – 29:24 (17:13). Tad dabar pirmauja keturios komandos – „Ūla“, „HC Molėtai“, „Amber“ ir „Sokol“ surinkusios po 4 taškus.
Varėnos rankininkai trečiojo turo rungtynes žais spalio 13 d. Vilniuje su „Tauro-Smūgio“ atstovais.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: