Gyvenkime saugiai

0
106

Atvėsus orams gaisrai dažniausiai kyla nuo netvarkingų krosnių, neišvalytų dūmtraukių ir gyventojų neatsargaus elgesio su šildymo įrenginiais. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai primena svarbiausius gaisrinės saugos reikalavimus bei pataria, kaip saugiai elgtis šildymo sezono metu.
Išvalykite dūmtraukius ir šildymo sezonu valykite ne rečiau kaip kartą per 3 mėnesius. Palėpėse mūrinius dūmtraukius ir mūrines sienas su dūmų kanalais išbalinkite. Pakurenę šildymo įrenginį įsitikinkite, kad nesiskverbia suodžiai išbalinto dūmtraukio paviršiuje. Prie krosnies įrenkite nedegų pagrindą, kad iš krosnies atsitiktinai iškritusios žarijos nesukeltų gaisro. Nepalikite atidarytų pakuros durelių. Neperkaitinkite krosnių, prakurams nenaudokite degalų ar kitų greitai užsiliepsnojančių skysčių. Nekūrenkite šildymo įrenginio jam nepritaikytu kuru. Nedžiovinkite ir nelaikykite malkų bei kitų degių medžiagų arčiau kaip 1 metro atstumu nuo pakuros ir arčiau kaip 0,5 metro nuo krosnių, katilų ir jų vamzdynų arba ant jų. Nepalikite be priežiūros kūrenamų krosnių, židinių ir nepatikėkite jų prižiūrėti mažamečiams vaikams. Dūmtraukio sklendę visiškai uždarykite tik įsitikinę, kad ugnis jau baigė rusenti. Smilkstančias anglis, pelenus ir šlaką nepilkite į plastikinius konteinerius. Kilus gaisrui nedelsdami informuokite Skubiosios pagalbos tarnybas telefonu112.
Šildant patalpas elektros energija, įrenginius eksploatuokite pagal gamintojo instrukcijose nustatytus reikalavimus. Pastebėję elektros tinklų ir įrengimų gedimus, sukeliančius kibirkščiavimą, kabelių, laidų ir variklių kaitimą, būtinai juos nedelsiant išjunkite ir pašalinkite gedimus. Taip pat primename, kad gyvenamosiose patalpose privalo būti įrengti autonominiai dūmų detektoriai, kurie vos dūmams atsiradus, garsiniu signalu praneš apie gresiantį pavojų.
Varėnos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba prašo gyventojų būti atsakingais – tinkamai pasiruošti šildymo sezonui.

Varėnos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: