Vilniuje – įvarčiais nelijo

0
38

Virgilijus Mundrys

Praėjusį sekmadienį Vilniaus „Tauro“ sporto mokyklos salėje vykusios Lietuvos vyrų rankinio pirmosios lygos čempionato rungtynės tarp pastarojo turnyro aukso medalių laimėtojų vietos „Tauro-Smūgio“ rankininkų ir „bronzinės“ Varėnos „Ūlos“ komandų svečiams nieko blogo nežadėjo. Gal net priešingai – salės tribūnose buvo nemažas būrys sostinėje studijuojančio Varėnos jaunimo, kuris nuo pirmųjų susitikimo minučių stengėsi aktyviai remti savo gimtojo miesto atstovus. Deja, pastariesiems atsidėkoti geru žaidimu nesugebėjo…
Rungtynės prasidėjo savotiška abiejų ekipų žvalgyba, per kurią prioritetą turėjo gynybos grandys. Todėl pirmasis įvartis krito tik penktą kėlinio minutę ir jį pelnė dzūkas Edvinas Miškinis. Deja, svečiams ilgai pirmauti vilniečiai neleido. Gerai žaidusiam „Tauro-Smūgio“ vartininkui Ričardui Bilinskiui atrėmus kelias svečių atakas vilniečiai gana greit ne tik išlygino rezultatą, bet ir persvėrė jį savo naudai – 4:1.
Pajutę pavojų Varėnos rankininkai suaktyvėjo ir 12-tą žaidimo minutę Aurimo Balčikonio ir Beno Pekarsko metimais santykį išlygino – 4:4.
Dar po poros minučių Justas Lynikas realizuotu 7 m baudiniu dar kartą lygino – 5:5 ir atrodė, kad permaininga rungtynių pradžia žada įtemptą kovą. Bet įvyko priešingai. Kėlinio viduryje varžovams pirmaujant – 8:6, vienas po kito už „per kietą“ gynybą dviem minutėms iš aikštelės buvo pašalinti du jų atraminiai gynėjai. Atrodė, kad turėdami tokią kiekybinę persvarą – šeši prieš keturis – dzūkai nedelsdami perims iniciatyvą. Deja…
Mūsiškiai ne tik nesugebėjo realizuoti 7 metrų baudinio, bet patys dar pridarė klaidų ir praleido du įvarčius į savo vartus. Tai buvo savotiškas nokdaunas, iš kurio „Ūla“ taip ir nesugebėjo atsigauti iki pat pirmo kėlinio pabaigos. Jis buvo pralaimėtas – 10:18.
Per pertrauką mūsų ekipos treneris Irmantas Markiavičius dėjo daug pastangų savo vyrų kovingumui pagerinti. Tad antrą kėlinį dzūkams pavyko žaidimą išlyginti, bet sumažinti savo persvaros puikiai žaidę vilniečiai svečiams neleido. Mažiausias skirtumas tarp komandų buvo 42-trą rungtynių minutę, kai po E. Miškinio įvarčio rezultatas tapo 15:21. O po to „Tauro-Smūgio“ komanda tik tolo ir nugalėjo „Ūlą“ – 32:21. Gaila, bet tuo pačiu buvo užfiksuotas mūsų ekipos rezultatyvumo antirekordas. Mat per savo visą savo dalyvavimą šalies pirmosios lygos rankinio čempionate mūsiškiai mažiausiai įvarčių – 22 buvo įmetę pernai per rungtynes su Vilniaus „Amber“ komanda. Bet tą susitikimą „Ūla“ laimėjo – 22:21. O dabar, nori nenori, teks spręsti, su kuo susijusi tokia nesėkmė..
O pasikalbėti tikrai bus apie ką. Juk šį kartą žaisdami su vilniečiais Varėnos rankininkai iš 6 į varžovų vartus priteistų baudinių sugebėjo realizuoti tik 2. Savo ruožtu pasyvią varėniškių gynybą iliustruoja faktas, kad teisėjams teko varėniškiams parodyti tik vieną geltoną kortelę, o vienam žaidėjui skirti dviejų minučių nuobaudą. Tuo tarpu kovingai žaidę vilniečiai tokių bausmių susilaukė net 6 kartus. Nesisekė ir „Ūlos“ vartininkams, kuriems pavyko atremti tik penkis iš 37 šūvių į „Ūlos“ vartų plotą. Tad neatsitiktinai po rungtynių treneris I. Markiavičius nedaugžodžiavo: „Laimėjo tas, kas norėjo laimėti…“. Dabar belieka laukti, kaip šį sekmadienį „Ūla“ savo aikštelėje sužais su senais varžovais Molėtų rankininkais, kurie „Taurą-Smūgį“ prieš savaitę buvo nugalėję.
O per šias rungtynes su vilniečiais „Ūlai“ įvarčius pelnė: J. Lynikas – 8, A. Balčikonis, R. Bliznevičius ir E. Miškinis – po 3, G. Ižganaitis – 2, B. Pekarskas ir L. Kraulaidys – po 1. „Tauro-Smūgio“ komandoje įvarčiais į svečių vartus pasižymėjo net 12 žaidėjų, o daugiausia jų buvo 18-mečio Ryčio Paškevičiaus sąskaitoje – 8.
Kitos trečiojo turo rungtynės baigėsi taip: „csc Telecom-Mėmelis“ – Eišiškių „Sokol“ – 23:26 (16:12). Tauragės „Šiltaura-SC“ – Vilniaus HC „Amber“ – 23:42 (7:18), Pasvalio „Kurana-SM“ – Kauno r. „SM Garliava“ – 29:30 (15:13).

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: