„Sidabras“ įveikė „bronzą“

0
113

Virgilijus Mundrys

Praėjusį sekmadienį Varėnos „Ūlos“ rankininkai savo aikštelėje pralaimėjo Lietuvos pirmosios lygos čempionato rungtynes „HC Molėtai“ klubo atstovams – 24:29. Šis senų varžovų susitikimas visų pirma buvo įdomus tuo, kad aikštelėje jėgas išbandė praėjusių pirmenybių „sidabrinė“ ekipa iš Aukštaitijos ir „bronzinis“ dzūkų kolektyvas. Tačiau pažvelgus į rungtynių protokolą, nesunku buvo įsitikinti, kad šį kartą aikštelės šeimininkams bus nelengva kovoti su vienais šio čempionato lyderių, nes mūsiškių gretoje nebuvo net aštuonių praėjusį sezoną gerai užsirekomendavusių žaidėjų. Ypač jaučiasi patyrusių Rimanto Palevičiaus, Kęstučio Ikasalos, Tautvydo Radžiaus stoka bei rezultatyviai žaidusių Tomo Valentukevičiaus, Taurinto Markiavičiaus metimų stygius. Tuo tarpu Molėtų klubo sudėtis, lyginant su pernykšte, nesusilpnėjo. Ji net sugebėjo sustiprinti savo kolektyvą pora buvusių aukščiausiosios lygos rankininkų, iš kurių ypač išsiskyrė buvęs Vilniaus „Tauro“ žaidėjas, 34-metis Mindaugas Stravinskas (ūgis – 193 cm, svoris – 128 kg). Tad molėtiškių pergalė antrojo turo rungtynėse prieš pastarojo čempionato nugalėtojus – Vilnius „Tauro-Smūgio“ rankininkus 31:27, atsitiktine tikrai nepavadinsi.
Pirmieji „Ūlos“ ir „HC Molėtų“ susitikimo įvarčiai krito be didelės žvalgybos. Pradžią, realizuodamas baudinį, padarė svečių komandos lyderis ir žaidimo organizatorius Mindaugas Agurkis. Beje, jis, nepaisydamas savo amžiaus – 33 metų ir 112 kg svorio, sėkmingai vadovavo bendraklubių veiksmams. Po molėtiškių įvarčio netrukus Varėnos kraštiniai žaidėjai Aurimas Balčikonis bei Klaidas Stoškus rezultatą išlygino ir persvėrė. Bet tai buvo vienintelis atvejis per šias rungtynes, kai pirmavo šeimininkai. Po kelių minučių molėtiškiai išsiveržė į priekį. O kai įpusėjus kėliniui šeimininkai, net dvi minutes turėdami kiekybinę žaidėjų persvarą ne tik jos neišnaudojo, bet dar leido pelnyti įvartį varžovams, rezultatas tapo 2:5.
Taip kuo toliau, tuo labiau ryškėjo svečių žaidimo persvara. „HC Molėtai“ trenerio Martyno Žalos žodžiais tariant, jie buvo gerai išanalizavę „Ūlos“ žaidimo braižą, derinius ir todėl ne kartą juos nutraukdavo pačioje užuomazgoje. Be to, ypač didelis dėmesys buvo skiriamas savo vartų gynybai. Ypač atidžiai, neretai net pažeisdami taisykles (per šias rungtynes teisėjai net 6 kartus buvo priversti skirti molėtiškiams dviejų minučių nuobaudas) stengėsi dengti dabartinį dzūkų puolimo lyderį Justą Lyniką, kuriam šį kartą pavyko pelnyti tik vieną įvartį. Tad nepaisant visų varėniškių pastangų stabdyti varžovų atakas, skirtumas augo ir 20-tą žaidimo minutę „HC Molėtai“ jau pirmavo – 12:7, o kėlinį laimėjo – 14:10.
Po pertraukos žaidimo braižas nesikeitė. Svečiai pademonstravo keletą efektingų tarpusavio susižaidimo pavyzdžių, kelis kartus atakuodami bandė pakeisti vartininką septintu aikštės žaidėju. Laimei, tokiu būdu įveikti dzūkus pavyko tik vieną kartą. Ir tai buvo nemažas šį kartą gerai žaidusių „Ūlos“ vartininkų nuopelnas. Mat pirmąjį kėlinį vartus gynęs Laurynas Mikalonis sugebėjo atremti net aštuonis pavojingus varžovų metimus, o po pertraukos jį pakeitęs 17-metis Ignas Puodžiūnas laimėjo net 10 dvikovų su aukštaičių puolėjais, įskaitant atremtą M. Agurkio mestą 7 m baudinį. Įsiminė taip pat antro kėlinio viduryje per trumpą laiką trys iš eilės pelnyti „sausi“ Kęsto Leikausko įvarčiai, privertę varžovų trenerį prašyti pertraukėlės. Deja, pasivyti labai sutelktai iki paskutinės minutės žaidusius aukštaičius dzūkams nepavyko. „HC Molėtai“ iškovojo trečią pergalę iš eilės – 29:24. Rezultatyviausiais žaidėjais jų komandoje buvo M. Agurkis – 8 įvarčiai ir J. Aganauskas – 6. „Ūlos“ snaiperių sąraše: K. Stoškus – 6 įvarčiai, R. Bliznevičius ir K. Leikauskas – po 4, E. Kalanta, V. Pozniakas ir L. Kraulaidys – po 2, A. Balčikonis, J. Lynikas, D. Arlauskis ir E. Balkus – po 1.
Kitos šio turo rungtynės baigėsi tokiais rezultatais: Kauno r. „SM-Garlava“ – Tauragės „Šiltaura-SC“ – 35:22 (17:11), Vilniaus „HC Amber“ – „SCS Telecom-Mėmelis“ – 26:27 (10:18), Eišiškių „Sokol“ – Vilniaus „SM Tauras-VMC Smūgis“ – 29:28 (14:10). Čempionate pirmauja Eišiškių rankininkai, turintys 8 taškus po rungtynių. Po jų žengia Molėtų ir „Amber“ komandos iškovojusios po 6 taškus – „Ūla“ su 4 taškais dalijasi 4-5 vietas su „SM-Garliava“.
Artimiausias rungtynes Varėnos rankininkai žais lapkričio 10 dieną Eišiškėse su „Sokol“ ekipa.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: