Iš Vienos – su laimėjimais

0
171

III tarptautiniame konkurse-festivalyje „Edelweiss“ 2019, vykusiame Vienoje, Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos IV klasės mokinys Justinas Zinkevičius (mokytoja Aldona Jakavonienė) laimėjo II vietą

Šio konkurso sumanytoja, koordinatorė, muzikos mokytoja, Austrijos lietuvių bendruomenės narė ir mūsų kraštietė Lina Grigaitienė, buvusi tuometinės Varėnos muzikos mokyklos auklėtinė.
O konkurso vieni iš partnerių buvo ir Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla. Pagrindinis menų mokyklos indėlis – meninis konkurso – festivalio „Edelweiss“ grafinis dizainas. Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos dailės skyriaus mokytojai Sigita Cironkienė ir Vytautas Černiauskas 2016 metais sukūrė konkurso logotipą bei 2016, 2017 ir 2019 metais atliko komponavimo ir maketavimo darbus, kuriant konkurso plakatus, tentą, diplomus, padėkas bei užrašus ant prizinių taurių. Šiemet Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla ir Austrijos lietuvių bendruomenė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.
Konkurse, kuris vyko Vienos centre esančioje Fortepijonų galerijoje (Klaviergalerie), Kaizerio salėje (Kaisersaal), dalyvavo daugiau nei 130 vaikų ir jaunimo net iš 16 šalių; Lietuvos,Vokietijos, Austrijos, Jungtinės Karalystės, Ukrainos, Kinijos, Rusijos, Azerbaidžiano, Turkijos, Omano ir kt.
Džiugu, kad šiais metais sėkmingai konkurse pasirodė ir savo kategorijoje II vietą laimėjo jaunasis pianistas iš Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos, IV klasės mokinys Justinas Zinkevičius, mokytoja Aldona Jakavonienė.
Dėkojame Justino tėveliams Nadeždai ir Donatui Zinkevičiams už didelę paramą vykstant į konkursą.

Varėnos J. Čiurlionytės menų mokyklos inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: