Gražus veterano sugrįžimas

0
192

Praėjusį sekmadienį buvo sužaistos Lietuvos vyrų rankinio pirmosios lygos čempionato vienuoliktojo turo rungtynės. Varėnos „Ūla“ po ilgos keturių valandų kelionės tądien uostamiesčio „Didžiojoje“ salėje stojo į dvikovą su vietos „CSC Telecom – Mėmelio“ rankininkais. Nors varžovai yra šių pirmenybių debiutantai, bet pasitelkę kelis patyrusius nuo „Dragūno“ komandos „nubyrėjusius“ žaidėjus, jie gana sėkmingai dalyvauja varžybose ir su 12 taškų po pirmojo rato žengė ketvirtoje turnyro lentelės vietoje. Tačiau ir Varėnos ekipa, nepaisant pastarojo meto nesėkmių, turėjo gerų naujienų – į komandą sugrįžo baigęs viešnagę užsienyje ilgametis „Ūlos“ žaidėjas Kęstutis Ikasala (Nr.5).
Pirmos Varėnos ir Klaipėdos rankininkų rungtynės prasidėjo abipusėmis atakomis. Į kiekvieną šeimininkų žingsnį į priekį svečiai atsakydavo tuo pačiu ir po Klaido Stoškaus, K.Ikasalos ir Kęsto Leikausko įvarčių rezultatas buvo lygus – 3:3. Bet tada varėniškiams nepavyko įmesti baudinio, ir „memelenderiai“ atitrūko. Aštuonioliktą minutę jie jau pirmavo – 7:5, o pirmąjį kėlinį laimėjo 15:8.
Tačiau dzūkai nė negalvojo pasiduoti. Per pertrauką išklausę „Ūlos“ trenerio Irmanto Markiavičiaus pastabas, jie suaktyvino gynybą, pradėjo darniau pulti ir vaizdas aikštelėje pasikeitė. Nors per pirmas penkias antrojo kėlinio minutes šeimininkams dar buvo pavykę padidinti skirtumą iki 21:12, bet per likusį rungtynių laiką iniciatyva priklausė dzūkams. Svečių komandoje ypač sėkmingai darbuojantis ir vieną įvartį po kito metant K.Ikasalai, šeimininkų persvara greitai tirpo. 56-tą minutę komandas skyrė jau tik 3 įvarčiai – 23:26, o likus trims minutėms – tik vienas – 26:27. Deja, „Ūla“ gavo 2 minutes baudos, ir klaipėdiečiai šią persvarą išnaudojo, iškovodami pergalę rezultatu – 32:28.
Mūsų komandai šįkart įvarčius pelnė: K.Ikasala – 12, K.Stoškus – 7, J.Lynikas, A.Balčikonis, K.Leikauskas ir L.Kraulaidys – po 2; E.Miškinis – 1. Varžovų komandoje pasižymėjo abu krašto žaidėjai – G.Dumčius ir O.Biknius, įmetę po 7 įvarčius.
Kitos vienuoliktojo turo rungtynės baigėsi taip: Pasvalio „Kurana SM“ – Vilniaus „HC Amber“ – 23:41 (8:17); Tauragės „Šiltaura SC“ – Eišiškių „Sokol“ 22:23 (11:15); Vilniaus SM „Tauras“-VHC Smūgis“ – HC „Molėtai“ – 19:32 O(10:18); LJR-2002 – SM „Garliava“ 29:24 (14:14). Tebepirmauja Molėtų rankininkai, surinkę 21 tašką; „Ūla“ su 6 taškais – aštunta.
Kitas rungtynes Varėnos rankininkai vasario 2 d. savo aikštelėje žais su 2018/2019 metų čempionato nugalėtojais – Vilniaus „Tauro-Smūgio“ komanda.

Virgilijus Mundrys

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: