Socialinių paslaugų plėtra Varėnos miesto gyventojams

0
111

2018 m. gruodžio 19 d. Varėnos socialinių paslaugų centras pasirašė iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 08.6.1-ESFA-V-911-22-0010 „Bendrųjų ir specialiųjų socialinių paslaugų plėtra neįgaliesiems ir socialinę atskirtį patiriantiems Varėnos miesto gyventojams“ sutartį. Veikloms įgyvendinti buvo skirta 28 222,90 Eur ES ir valstybės biudžeto lėšų. Projektas vykdomas kartu su partneriais – Varėnos Šv. arkangelo Mykolo parapija ir Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Varėnos padaliniu. Numatytos veiklos, įtraukiant į jas savanorius – mokymų projekto savanoriams organizavimas, rankdarbių ir dailės studijos sukūrimas, fotografijos studijos sukūrimas, maisto gaminimo užsiėmimų organizavimas, spektaklių, filmų lankymo organizavimas, skalbimo ir meditacijos terapijos su sensorine įranga vedimas. Iš projekto lėšų buvo įsigyta sensorinė įranga, siuvimo mašinos, fotoaparatai, skalbimo ir džiovinimo įranga. Visos priemonės bus naudojamos tolimesnėje Varėnos socialinių paslaugų centro veikloje.
Į projekto veiklas įsitraukė 13 savanorių ir 40 Varėnos miesto gyventojų. Ypatinga padėka savanoriams – Agnei Leikūnaitei, Laimai Jezepčikaitei ir Audrai Malciuvienei, kurios pasidalijo savo žiniomis apie fotografiją ir lydėjo dalyvius į gamtą; Deimantei Kazlauskaitei ir Danielei Baublytei, lydėjusioms dalyvius į filmų ir spektaklių peržiūras ir kūrusioms gerą nuotaiką; Violetai Palionienei, Agnei Peleckaitei, Brigitai Radvinskaitei, Jurgitai Dzekevičiūtei – už rankdarbių ir dailės subtilybių mokymą; Eglei Juozapavičienei, Aušrai Palaimaitei – už maisto gaminimo užsiėmimų koordinavimą; Erikai Sakalauskienei, Virginijai Michnaitei už pagalbą, organizuojant relaksacijos ir meditacijos užsiėmimus su sensorine įranga.
Savanorišką veiklą ir padėką Jums norėčiau išreikšti Motinos Teresės žodžiais: „Skleiskite meilę visur, kur tik esate, – kad kiekvienas pabuvęs su jumis, išeitų nors šiek tiek laimingesnis“.
2020 m. sausio 24 d. Varėnos rajono savivaldybės bendruomenė, projekto savanoriai ir dalyviai buvo pakviesti į baigiamąjį šio projekto renginį, kurio metu buvo eksponuojamos nuotraukos, kurias įamžino socialinių paslaugų centro lankytojai. Šio renginio metu buvo įteiktos padėkos partneriams už įsitraukimą ir pagalbą įgyvendinant projekto veiklas, Centro darbuotojams, kurie rengė, organizavo ir vykdė veiklas Taip pat savanoriams, kurie neatlygintinai skyrė savo laiką, žinias, idėjas žmonėms, kuriems to reikia ir projekto dalyviams, kurie buvo aktyvūs, kūrybingi ir žingeidūs. Po padėkų įteikimo žodį tarė Varėnos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios kunigas Ernestas Maslianikas, kuris pasidalijo savo mintimis apie bendrystę ir savanorišką veiklą, kuri kiekvieną skatina veikti ir tobulėti. Varėnos rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Irma Liaudanskytė ir Kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Radžiuvienė Varėnos rajono savivaldybės vadovų vardu padėkojo aktyviai prisidėjusiems prie projekto ir įteikė atminimo dovanas fotografavusiems projekto dalyviams.
Po renginio visi buvo pakviesti apžiūrėti fotografijų parodos ir jaukiai pasišnekučiuoti prie arbatos puodelio.

Dovilė Barčiukienė
Varėnos socialinių paslaugų centro direktorė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: