Drobėse liejasi džiuginantis grožis

0
144

Sausio 28 d. „Šalcinio“ galerijoje buvo atidaryta Rimutės Karčiauskienės-Rimėjos tapybos darbų paroda. Rimutė gimė 1968 m. Varėnos rajone, Paūlių kaime. Mokėsi Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago vidurinėje mokykloje, Alytaus kolegijoje baigė verslo vadybos ir marketingo studijas. Gyvena, dirba ir kuria Alytuje. Nuo 2017 m. lanko Alytaus jaunimo centro dailės studijos suaugusiems tapybos skyrių. Dalyvavo dešimtyje jungtinių parodų. Parodos atidarymo metu autorė sakė, kad jei ne dailės studijos mokytojas Vidmantas Jankauskas, niekada nebūtų patikėjusi, kad gali tapyti. „Dar daugiau, per tapybą pradėjau „atrasdinėti save, pamačiau, kad kažką sugebu. Drobėse išliejau grožį, kuris džiugina ne tik mane bet ir aplinkinius. Pats žmogus tampi ramesniu, geresniu, širdis džiaugiasi, viduje gera, lengva. Tapyba man tai ir meditacija, ieškojimas kažko naujo. Džiaugiuosi, kad mano darbai žmonėms patinka, džiugina ir man tai labai svarbu, mane tai veda į priekį, skatina kurti ir tobulėti…“
Tai trečioji personalinė Rimutės Karčiauskienės-Rimėjos darbų paroda, o parodos „Šalcinio“ galerijoje atidaryme dalyvavęs Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas, pasveikinęs su gražia paroda, sekančią pakvietė daryti savo gimnazijoje, kurioje dirba ir autorė.
Įdomu ir tai, kad po bendros Alytaus jaunimo centro dailės studijos (kuratorius Vidmantas Jankauskas) ugdytinių parodos, kutrioje dalyvavo ir Rimutė Karčiauskienė, jos kūryboje gimė nauja kryptis, kurią inspiravo „Šalcinio“ galerijoje eksponuojami dievdirbio Jono Gregoravičiaus darbai.
Parodos atidarymo metu smuiku griežė Joana Jucienė, o auksinio rudenio spalvomis švytinčią parodą „Šalcinio“ galerijoje maloniai kviečiame aplankyti iki vasario 28 d.

Dzūkijos nacionalinio parko inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: