Veteranas vėl rikiuotėje

0
36

Tryliktasis Lietuvos vyrų rankinio pirmosios lygos čempionato turas jokių staigmenų nepateikė. Varžovų aikštelėse žaidusios komandos, kurios rikiavosi viršutinėje turnyro lentelės pusėje, šventė pergales prieš šeimininkus. Taip mūsų kaimynai iš Eišiškių „Sokol“ ekipos nugalėjo pastarųjų pirmenybių čempionus – Vilniaus „SM Tauro-VHC Smūgio“ rankininkus – 26:23 (17:10). Kita sostinės komanda – „HC Amber“ Klaipėdoje neturėjo vargo, susidūrusi su „CSC Telecom-Memel“ atstovais – 30:20 (12:11). Dešimties taškų skirtumas buvo užfiksuotas ir Tauragėje, kur vietos „Šiltaura-SC“ nusileido „SM Garliavai“ – 28:38 (15:22). Ir tik Molėtuose, kur varžybų lyderiai rungėsi su Varėnos „Ūlos“ vyrais vos nebuvo užfiksuota staigmena.
Prieš savaitę gavę skaudžią pamoką nuo čempionų vilniečių, varėniškiai pas ežerų krašto rankininkus, kurie šį sezoną iš dvylikos žaistų rungtynių buvo laimėję vienuolika, o vienerias baigė lygiomis, vyko rimtai nusiteikę kautis dėl pergalės. O svarbiausia, kad mūsų komanda vėl turėjo lyderį – prieš porą savaičių į rikiuotę grįžusį „Ūlos“ veteraną 37-erių metų Žygimantą Grigėną. Dabar galima tik spėlioti, kaip būtų pasibaigusios šios rungtynės, jei su komanda į Molėtus būtų išvykęs ir kitas mūsų ekipos senbuvis – Kęstutis Ikasala. Deja, dėl darbų jis vėl liko „už borto“. Bet ir be jo „Ūlos“ rankininkai įrodė, kad kai nori, žaisti moka.
Susitikimas prasidėjo dviem svečių Ž. Grigėno ir L. Sužiedėlio metimais, po kurių „Ūla“ pirmavo – 2:1. Deja, po to molėtiškiai savo ilgamečio lyderio 120 kg sveriančio Mindaugo Agurkio vedami, laimėjo šešių minučių atkarpą – 6:0 ir į įgijo persvarą – 7:2. Šis skirtumas laikėsi iki pat kėlinio pabaigos, kada Klaidas Stoškus paskutinėmis sekundėmis užfiksavo pirmos žaidimo pusės rezultatą – 13:17.
Užsimezgusi čempionato lyderių ir autsaiderių kova taškas į tašką vyko ir po pertraukos. Likus žaisti 10 minučių, komandas skyrė tie patys – 5 įvarčiai – 21:26. Ir tada „Ūla“ pakilo į lemiamą ataką. Mūsiškiai greitai mažino skirtumą, bet išlyginti rezultatą jiems paprasčiausiai pritrūko laiko „HC Molėtai“ nugalėjo – 29:27, bet tokiu mažu skirtumu šį sezoną jie laimėjo rungtynes pirmą kartą.
Vos nepateikusiai staigmenos „Ūlai“ įvarčius pelnė: Ž. Grigėnas ir K. Stoškus – po 8, M. Sereičikas – 6, L. Sužiedėlis – 3, K. Leikauskas – 2. Varžovų komandos lyderių M. Agurkio sąskaitoje – 8, o R. Skobo – 5 įvarčiai.
Kitos rungtynės „Ūlos“ komandos lauks vasario 29 d. Varžove bus Lietuvos jaunių-2002 rinktinė.

Virgilijus Mundrys

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: