Etninės kultūros olimpiada Merkinėje

0
108

Vasario 26 d. Merkinės Vinco Krėvės gimnazijoje įvyko Lietuvos moksleivių etninės kultūros olimpiada. Tai buvo jau antrasis olimpiados etapas Dzūkijos regione. Olimpiadoje dalyvavo 19 mokinių Varėnos, Lazdijų, Alytaus, Vilniaus rajonų.

Moksleiviai etnokultūrines žinias demonstravo dviejose kategorijose: 5-8 klasių ir 9-12 klasių. Šešių narių komisija (pirmininkė – Alytaus lopšelio-darželio „Volungėlė“ direktorė Aušra Plytninkaitė) vertino olimpiados dalyvių teorines etnokultūros žinias bei etnokultūrinės kūrybinės raiškos pasirodymus. 5-8 klasių grupėje nugalėtojais tapo: 1 vieta – Rugilė Sinkevičiūtė iš Varėnos rajono Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos (mokytoja R. Varanavičienė), 2 vieta – Austėja Tarailaitė iš Varėnos rajono Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos (mokytoja R. Varanavičienė) ir Morta Žaliauskaitė iš Lazdijų rajono Aštriosios Kirsnos mokyklos (mokytoja L. Žaliauskienė), 3 vieta – Novilė Rasimavičiūtė iš Alytaus „Volungės“ pagrindinė mokyklos (mokytoja D. Šalaševičienė) ir Adelė Gudžiauskaitė iš Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos (mokytojos Rasa Dumbliauskaitė, Rasa Sabaliauskienė).
9-12 klasių grupėje geriausiais pripažinti: 1 vieta – Monika Kazabuckaitė iš Varėnos rajono Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos (mokytoja R. Černiauskienė), 2 vieta – Austėja Klimavičiūtė iš Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos (mokytojos J. Zelenienė, D. Račkauskienė) ir Deimantė Marija Graževičiūtė iš Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos (mokytoja B. Vžesniauskienė), 3 vieta – Martynas Mikelionis iš Lazdijų rajono Šventežerio mokyklos (mokytoja L. Žaliauskienė).
Etninės kultūros globos tarybos vyriausioji specialistė Dzūkijos (Dainavos) regionui Rimantė Galinienė apgailestavo, kad jau antri metai neatsirado moksleivių iš Druskininkų savivaldybės, o gripas į patalus paguldė mokinius iš Birštono savivaldybės.
Pasibaigus etninės kultūros olimpiadai ne vienas mokytojas pasidžiaugė, kad mokinių kalboje vis daugiau girdėjosi dzūkiška tartis, o savo pasirodymuose kiekvienas kūrybiškai išryškino stiprias sąsajas su etnine kultūra, kuri buvo perduota iš močiučių, iš kartos į kartą.

Dzūkijos (Dainavos) etninės kultūros globos tarybos inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: