Pralaimėta su nuostoliais

0
79

Praėjęs savaitgalis šalies rankinio mėgėjų dėmesį buvo nukreipęs į Alytų, kur aštuonios stipriausios vyrų ir moterų komandos kovėsi dėl Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės. Tad ta proga pertrauka buvo paskelbta ir šių metų vyrų pirmosios lygos čempionato dalyviams, išskyrus varžybų debiutantus – LJR-2002 komandai, turėjusiai sužaisti atidėtas trijų ankstesnių turų rungtynes.
Pirmosios jų praėjusį penktadienį vyko Varėnoje, kur jaunių rinktinės, į kurią buvo pakviesti ir du Varėnos rankininkai – Lukas Kraulaidys ir Ignas Savičius, laukė dvikova su „Ūlos“ ekipa. Šis susitikimas mūsų komandai, norint patekti į atrankines varžybas, buvo ypač svarbus. Deja, jaunių kolektyvas pasirodė labai kietu riešutėliu. Po to, kai po Žygimanto Grigėno ir Kęsto Leikausko įvarčių „Ūla“ rungtynių pradžioje pirmavo – 2:1, mūsiškių puolimas įstrigo. Nedidelė atkarpa buvo pralaimėta – 2:4 ir 12-tą minutę jau pirmavo LJR-2002 komanda – 5:4. Ir nuo to laiko iki pat susitikimo pabaigos mūsų rankininkai, tarp kurių vėl labai trūko išvykusio į užsienį Kęstučio Ikasalos, tik vijosi varžovus. Taip pirmasis kėlinys buvo pralaimėtas – 13:16.
Kova taškas į tašką, kai komandas skyrė 2-4 įvarčiai vyko ir po pertraukos. Jaunių ekipa, turėdama savo gretose kelis labai perspektyvius antros linijos žaidėjus, atakavo gana sėkmingai. Tuo tarpu varėniškių galimybes perimti iniciatyvą neretai trukdė žaidėjų pašalinimai. Kai kurie jų šių eilučių autoriui, turinčiam per 60 metų, pradedant Europos bei pasaulio pirmenybių ir baigiant olimpinių žaidynių rankinio varžybų stebėjimo praktika, atrodė nevisaverčiai. O už ką be jokių perspėjimų raudona kortelė buvo parodyta varėniškiui K. Leikauskui, taip ir liko neaišku. Negana to, antrą kėlinį susidūrus su varžovu, Ž. Grigėnui lūžo du šonkauliai, bet lyg to būtų maža- jam dar buvo skirtos dvi minutės baudos. Tad taip ir nesugebėjusi atsitiesti „Ūla“ pralaimėjo – 26:32 ir dar labiau sukomplikavo savo padėtį turnyro lentelėje.
Per rungtynes su LJR-2002 komanda šeimininkams įvarčius pelnė: Ž. Grigėnas – 7, K. Stoškus – 5, R. Bliznevičius ir K. Leikauskas – po 3, J. Lynikas, L. Sužiedėlis ir D. Balionis – po 2, M. Baliūnas ir E. Miškinis – po 1. Varžovų lyderiai buvo broliai Aukštikalniai – Romas įmetė 9, Matas – 6 įvarčius. Neliko „sausas“ ir rinktinėje žaidusių varėniškių sąskaitos – I. Savičius pasižymėjo dviem, o L. Kraulaidys – vienu įvarčiu.
Po pergalės Varėnoje likusios dvejos LJR-2002 komandos rungtynės nebuvo tokios sėkmingos. Ji sužaidė lygiomis – 29:29 (11:14) su Pasvalio „Kurana-SM“ ir pralaimėjo Eišiškių „Sokol“ vyrams – 28:36 (13:18). Tad dabar, surinkę 13 taškų, jauniai žengia šeštoje vietoje. „Ūla“ yra devinta – 7 taškai.
Tuo tarpu Alytuje vykusio LRF rankinio taurės turnyro nugalėtojais tapo Vilniaus „Šviesos“ vyrai ir „HC Cascada-Garliavos-SM“ moterys, įveikusios Vilniaus „Eglę“. Pažymėtina, kad pastarosioms rungtynėms vadovavo Varėnos tarptautinės kategorijos teisėjų pora – Tomas Barysas ir Povilas Petrušis.

Virgilijus Mundrys

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: