Nuo penktadienio bus atnaujina notarų biurų veikla

0
49

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius priėmė sprendimą atnaujinti notarų biurų veiklą ir taikyti būtinas saugumo priemones, dirbant karantino sąlygomis. Rūpinantis notarų saugumu dėl koronaviruso grėsmės nuo pirmadienio laikinai buvo sustabdytas tiesioginis notarinių paslaugų teikimas.

Notarų biuruose bus priimami tik iš anksto nuotoliniu būdu –  telefonu ar elektroniniu paštu užsiregistravę asmenys. Notaras gali atsisakyti registruoti asmenį, neįleisti į patalpas asmens ir nesuteikti paslaugų, jeigu kyla abejonių dėl jo sveikatos būklės, jeigu nesilaikoma  būtinų prevencijos priemonių ir kyla  rizika sveikatai.

Į notaro biuro patalpas gali įeiti tik notarai, notaro biuro darbuotojai, asmenys, kuriems bus atliekami notariniai veiksmai, jų atstovai. Visi pasirengiamieji darbai privalo būti atliekami nuotoliniu būdu – telefonu ar elektroniniu paštu.

„Notarai turi imtis visų atsargumo priemonių, susijusių su viruso COVID-19 plitimo grėsmės prevencija, laikytis Sveikatos apsaugos ministerijos ir kitų kompetentingų valstybės institucijų rekomendacijų, kaip užtikrinti apsaugą nuo galimo užkrato“, – sako teisingumo ministras E.Jankevičius.

Notarų biurų veikla atnaujinama nuo kovo 20 dienos. 

Daugiau informacijos: Teisingumo ministerijos komunikacija   tel. 8 (5) 2191882, 8 (686) 50011

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: