Mokslo metų trukmė

0
73

Ministras A. Monkevičius: siūlome ugdymą
organizuoti iki pat birželio 1 d., vėliau mokyklai nusprendus gali tęstis ugdymas, vykti neformalaus švietimo veiklos, individualios konsultacijos
vaikams

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tęsia konsultacijas su savivaldybių, mokyklų vadovų, mokytojų ir mokinių atstovais dėl mokslo metų baigimo. Tačiau jau dabar pažymima, kad mokslo metai neturėtų baigtis anksčiau negu birželio 1 d.
„Atsižvelgiant į esamą ekstremalią situaciją šalyje ir jau įsibėgėjusį mokymą nuotoliniu būdu, vaikų aprūpinimą kompiuterine įranga, bendrojo ugdymo mokykloms siūlome ugdymą organizuoti iki pat birželio 1 d. Jei per visus mokslo metus ugdymas buvo intensyvinamas ir programa yra baigta iki birželio 1 d., mokyklos vadovas kartu su bendruomene gali nuspręsti ugdymą baigti. Tačiau kitos edukacinės veiklos mokykloje nuotoliniu būdu ar įprastu, jei karantinas bus pasibaigęs, galėtų ir toliau vykti – neformalaus švietimo veiklos, individualios konsultacijos vaikams, kuriems reikia papildomos ugdymo pagalbos“, – teigia švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.
Ministras pabrėžia, kad ypatingas dėmesys turi būti skiriamas abiturientams, kad jie galėtų maksimaliai pasirengti birželio 22 d. prasidėsiančiai egzaminų sesijai.
Po minėtų konsultacijų, įvertinus suinteresuotų šalių siūlymus dėl mokslo metų baigimo, bus pateiktos atitinkamos rekomendacijos mokykloms.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: