Belieka egzaminai ir – eiti, eiti, eiti…

0
270

Praėjusį penktadienį rajono abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis. Kai kuriose gimnazijose ši šventė vyko virtualiai,
kai kur – kaip įprasta, mokyklos suole…

Virtualus atsisveikinimas
Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijoje šventė vyko virtualioje erdvėje, youtube kanale. Pasak gimnazijos direktorės Mildos Padegimaitės, nors ir virtualiai, bet šventė įvyko. Vienuoliktokai kartu su mokytojais parengė jautrų filmuką, jungiantį dabartinį gyvenimą ir vaikystę – jame tas pats varpelio skambesys, kai iš klasės išveda pirmokėliai, ir kelionė per klases, šilti pradinių klasių mokytojų palinkėjimai, ir klasių auklėtojų pakylėjantys žodžiai, irn pačių dvyliktokų mintys – viskas vyko taip, lyg ir būtų buvę realiai …
O dabar 105 gimnazijos abiturientams belieka egzaminai ir – eiti, eiti, eiti…

Tuoj egzaminai
Varėnos technologijos ir verslo mokykloje yra 30 abiturientų. Lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinį egzaminą laikys 22 mokiniai, anglų k. valstybinį egz. – 2, matematikos valstybinį egz. – 1, istorijos valstybinį egz.– 2, rusų k. valstybinį – 1, technologijų brandos egzaminą laikė 25 mokiniai.

Sveikinimai
Šiemet gimnazistams video sveikinimą atsiuntė ir geros kloties linkėjo Varėnos r. savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėja S.Bingelienė. Ji perdavė ir rajono mero A.Kašėtos padėką mokytojams, tėvams ir linkėjimus mokiniams.

Brandos egzaminus šiemet laikys daugiau nei 28
tūkstančiai kandidatų

Šiemet brandos egzaminus šalyje laikys 28 267 kandidatai. Iš jų – 26 360 bendrojo ugdymo ir profesinių mokymo įstaigų abiturientų, 632 buvę mokiniai ir 1 275 eksternai.
Kaip ir kasmet, populiariausias išlieka anglų kalbos valstybinis brandos egzaminas, šiemet jį laikys 18 653 kandidatai. Matematikos valstybinį egzaminą laikys 15 965 kandidatai. Istorijos valstybinį egzaminą – 8 462 kandidatai.
Biologijos valstybinį egzaminą pasirinko 5 935, fizikos – 2 384, geografijos – 3 227, IT – 2 579. Rusų (užsienio) kalbos – 1 794 kandidatai. Mažiausiai pasirinkusių prancūzų kalbos valstybinį egzaminą – laikys tik 27 kandidatai.
Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas yra privalomas, jį laikys visi siekiantieji gauti brandos atestatą. Galima rinktis, ar laikyti šį egzaminą valstybinį, ar mokyklinį. Valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 17 268 kandidatai. Kaip mokyklinį jį šiemet pasirinko 8,5 tūkst. kandidatų. Iš pasirenkamųjų mokyklinių brandos egzaminų kelerius metus populiariausias technologijų egzaminas, kurį šiemet pasirinko laikyti irgi nemažai kandidatų – daugiau nei 6 tūkst.
Iki gegužės 18 d. apsigalvojo ir priėmė sprendimą nelaikyti matematikos egzamino 922 kandidatai. Istorijos valstybinio egzamino atsisakė 682 kandidatai. Anglų kalbos valstybinio egzamino – 539. Kitų egzaminų atsisakė mažiau kandidatų. Iš viso kandidatai atsisakė laikyti 5,6 proc. egzaminų, kuriuos buvo pasirinkę laikyti 2019 metų rudenį.
Pagrindinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 22 d. – liepos 21 d., rezultatai bus skelbiami iki rugpjūčio 5 d. Brandos atestatus mokyklos galės išduoti nuo rugpjūčio 7 d.
Brandos atestatui gauti šiemet reikia išlaikyti 2 brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną dalyko brandos egzaminą ar parengti brandos darbą. Kandidatai lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino tipą – valstybinį ar mokyklinį – gali rinktis laisvai. Iš viso kandidatai galėjo rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus.
Pakartotinė egzaminų sesija vyks nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 4 d.
2019 metais egzaminus laikė 30 072 kandidatai.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: