Varėniškiai sugužėjo į Vasaros šventę

0
107

Prie atnaujinto Karloniškių ežerėlio atsivėrė graži erdvė, tad šiemet buvo sumanyta Joninių (Rasų) šventę švęsti kiek kitaip – su erdve vaikams, menininkų, tautodailininkų ir amatininkų muge, koncertine scena ir svarbiausiu akcentu – laužu, kuris suliepsnojo specialiai tam įrengtoje laužavietėje

Rita Reivytė

Šventės rengėjai, siekdami paklusti Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijoms dėl viešų renginių ir norėdami išvengti didelių susibūrimų, nusprendė šventė išskirstyti į keletą zonų – prie „Ryto“ progimnazijos buvo zona, skirta vaikams, čia nuo 17 val. jaunieji varėniškiai turėjo galimybę pasimokyti ir patys nusipinti šventinį vainiką iš pievų augalų, kuriais jau buvo pasirūpinta, taip pat sudalyvauti scenos judesio pamokose ir kt.
Mugė buvo skystoka: norą parodyti ir parduoti savo dirbinius ar produktus atsirado ne tiek jau ir daug menininkų, tautodailininkų ir amatininkų. Naujus tapytus paveikslus varėniškiams parodė tautodailininkė Irena Žukauskienė, o jos dukra dailininkė Rita Zlatkutė – nuotraukas bei dailias suvenyrines keramines pelytes ir kitus dirbinius; kalvis Stasys Truncė atvežė naujų savo dirbinių, medžio drožiniais džiugino tautodailininkas Algirdas Juškevičius, pristatęs ir kolegą medžio drožėją iš Varėnos Stasį Morkūną, kurio mediniai šaukštai, šukos mirgėjo įvairiais tautiniais ornamentais, reikalaujančiais neregėto kruopštumo ir atidos. Įvairių miško gyvūnų medžio skulptūras siūlė Ričardas Tamulevičius iš Girežerio kaimo.
Dargužių amatų centras atvežė sūrių, čia pat buvo galima paskanauti ledų, nusipirkti medaus; darbščių moterų suvertų papuošalų ar iš virvelių nertų padėkliukų, indelių, kitų rankdarbių ar suvenyrų.
Vakarop prie Varėnos kultūros centro prasidėjo koncertas. Vienas po kito į sceną kopė instrumentinio folkloro grupė „Pakulikės“, Vilkiautinio folkloro ansamblis, Krivilių folkloro ansamblis „Volungė“, Kibyšių kapela „Senas sodžius“, Gudžių moterų šokių kolektyvas „Gluosnė“, Valkininkų folkloro ansamblis „Santaka“, Matuizų folkloro ansamblis „Verbena“, grupė „Svaja“, moterų vokalinis ansamblis „Rūta“, akordeonistas Darius Bachovas, grupės „Integro“ ir „Six Feet Apart“, solistės Kamila Antanavičiūtė ir Goda Debesiūnaitė.
Drąsesni Jonai ir Janinos buvo papuošti ąžuolo vainikais; slėnyje, prie ežerėlio į temstantį birželio dangų šovė laužo liepsnos, skleisdamos šilumą ir daugybę mistinių šešėlių…
Vakaras pasiekė kulminaciją ir vedėja Rimutė Avižinienė į sceną pakvietė „Kelias į žvaigždes“ nugalėtoją Anatolijų, kuris buvo sutiktas griausmingais plojimais. Jo koncerte skambėjo geriausi visų laikų lietuviški hitai ir koveriai, kai kuriuos įsiaudrinusi publika prašė pakartoti kelis kartus.
Regis, Jonines varėniškiai atšventė taikiai, nes policijos suvestinėse įrašų apie nusikaltimus Varėnoje šią naktį nebuvo užfiksuota.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: