Kovoje su nuplikimu: nuo įžymybių iki eilinių žmonių

0
180

Grožis ir išvaizdos tobulinimas rūpi tik moterims? Netiesa. Vyrai visais laikais ieškojo būdų išlikti patrauklūs ar išsaugoti jaunystę. Tačiau viešojoje erdvėje šia tema beveik nekalbama. Net itin sėkmingi ir pripažinti vyrai – sporto, kino žvaigždės – apie investicijas į geresnę savijautą ir didesnį pasitikėjimą savimi atvirauti vengia. Specialistų teigimu, tai – visuomenėje įsišaknijusių stereotipų pasekmė.

Žinomi vyrai, paparacių užfiksuoti paliekantys plaukų persodinimo klinikas ar akivaizdžiai padailinę savo plaukus, yra linkę tokius gandus neigti arba tiesiog jų nekomentuoti.

„Grožio industrijoje stereotipinis mąstymas vis dar verčia tikėti šablonais, kad į klinikas vyrai užsuka tik sumokėti už savo damų procedūras.

Tačiau tai jau daug metų nėra tiesa. Moterys puikiausiai gali už savo sprendimus susimokėti pačios, o vis daugiau vyrų ima rūpintis savimi – ir tuo, kaip atrodo, ir tuo, kaip jaučiasi“, – sako pirmąją specializuotą plaukų transplantacijos kliniką Lietuvoje kartu su gydytoju Vytautu Dockumi įkūręs verslininkas Vytenis Škarnulis.

Dažnai užtenka gydymo

Pavyzdžiui, prieš beveik dešimtmetį įtarimai dėl atlikto plaukų persodinimo JAV žiniasklaidoje persekiojo populiarų aktorių Jude Law. Nors jis pats niekada nepatvirtino žurnalistų spėjimų, ekspertai pastebi, kad pokytis aktoriaus šukuosenoje iš tiesų įvyko.

„2011 metais aktoriaus nuplikimą jau buvo galima vertinti kaip 3 stadiją pagal Norwood skalę, t.y. jis turėjo pakankamai giliai nuplikusius frontotemporalinius kampus. Vėliau – dar labiau „pasislinkusią“ plaukų liniją, kas nuplikimo skalėje jau vertinama kaip Norwood 4 stadija.

2012 metais Jude Law pasirodė su gerokai vešlesniais plaukais viršugalvio srityje, nei iki tol. Tai sukėlė daug klausimų.

Tačiau spekuliacijas apie atliktą operaciją vertinčiau kritiškai, nes aktoriaus priekinė plaukų linija ir 2020 metais yra regresavusi, tad panašu, jog plaukų transplantacija jam nebuvo atlikta, arba buvo atlikta dalinė plaukų transplantacija (sutankinimas viršugalvio srityje), vengiant pernelyg akivaizdaus pokyčio“, – sako gydytojas V. Dockus.

Specialisto teigimu, visai tikėtina, kad Jude Law plaukai 2012 metais pastebimai vizualiai sutankėjo dėl gerai paskirto konservatyvaus gydymo.

„Tai – normali praktika tiek užsienyje, tiek ir Lietuvoje. Klientams kreipiantis dėl plaukų persodinimo, visuomet įvertiname plaukų slinkimo priežastis ir patariame rinktis paprastesnį kelią.

Jei plaukų folikulai anatomiškai nėra visiškai sunykę, itin gerų rezultatų galime pasiekti gydymu: skatindami skalpo kraujotaką, blokuodami lytinių hormonų receptorius plaukų folikuluose bei veikdami hormoninius pokyčius organizme, kurie sąlygoja plikimą“, – tikina gydytojas.

Populiari procedūra tarp žinomų vyrų

Daugelis „Hair clinic“ klientų – vyrai. Populiariausios paslaugos – plikimo stabdymas, jo ženklų panaikinimas. Pasak V. Škarnulio, šias procedūras vyrai renkasi ne tik dėl estetikos – itin svarbus vaidmuo tenka ir vidinei savijautai, savęs vertinimui.

Verslininkas mano, kad vyrams rūpintis savimi ir dėl to nesijausti nejaukiai vis dar neleidžia įsisenėję stereotipai, kuriuos jau derėtų pamiršti. Vis dėlto, apie grožio procedūras atvirai kalbėti nesiryžta net itin sėkmingos bei populiarios įžymybės.

Puikiai žinomas ir žiūrovų visame pasaulyje mėgstamas aktorius John Travolta vienu metu buvo ėmęs prarasti plaukus, tačiau pastaruoju metu vešli jo šukuosena sugrįžo. Nepaisant žurnalistų klausimų, atliktos procedūros jis niekada nepatvirtino.

Apie tai, kaip susigrąžino vešlius garbanotus plaukus, turėtus jaunystėje, viešai nėra kalbėjęs ir seksualiausiu pasaulio vyru išrinktas aktorius Matthew McConaughey ar moterų numylėtinis Mel Gibson.

ačiau ne vien aktoriai, kuriems išvaizda yra ir dalis profesijos, renkasi padailinti savo plaukų liniją. Tokie žinomi sportininkai, kaip futbolo žvaigždės David Beckham, Wayne Rooney ar geriausias pasaulio tenisininkas Rafael Nadal taip pat buvo fotografų pastebėti netikėtai susigrąžinę vešlias šukuosenas.

Apie procedūrą, iš kurios išeinantis ir vėliau alerginę reakciją nuskausminamiesiems patyręs buvo pastebėtas, nekalba ir televizijos žvaigždė bei charizmatiškas virtuvės šefas Gordon Ramsay.

Plaukų persodinimo procedūros – itin populiarios tarp žinomų ir pripažintų vyrų. Teigiama, kad ją pasidarę yra atlikėjai Elton John, Bono, Robbie Williams, aktoriai Sylvester Stallone, Brendan Fraser ir daugybė kitų puikiai atpažįstamų veidų. „Hair clinic“- pirmoji specializuota plaukų persodinimo klinika Lietuvoje, įsikūrusi Vilniuje. Įkurta gydytojo gyd. Vytauto Dockaus ir Vytenio Škarnulio, klinika subūrė profesionalią medikų komandą ir jau metus aptarnauja pacientus iš visos Lietuvos ir užsienio valstybių.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: