Apie Varėnos valdžią ir turizmo plėtrą mūsų rajone

0
23
Nukreipiančios rodyklės savo dydžiu užgožia paminklą čia 1920 metais nepriklausomybės kovose su lenkais žuvusiems Lietuvos savanoriams.

Turizmo plėtrą rajono savivaldybė pompastiškai pasiskelbė strateginiu tikslu, tačiau šis tikslas siekiamas keistais būdais – priėjimas prie įdomesnių objektų apaugęs metrinėmis dilgelėmis arba jie „papuošti“ šiukšlių krūvomis ir panašu, kad niekam nerūpi, ką pamatys atvykęs turistas

Tai, kad pagal nepotizmo lygį Varėna Lietuvoje nusileidžia tik Pagėgiams ir dėl savivaldybėje įdarbintų giminaičių bei partiečių skaičiaus užima „garbingą“ antrąją vietą Lietuvoje, rašyta ne kartą. Taip pat, kad varėniškiai, vadovaujant dabartinei savivaldybės valdžiai, pagal politinės analizės instituto atliktus tyrimus, vertinant pragyvenimo lygį, nusirito į 57 vietą tarp 60-ties savivaldybių mūsų šalyje. Šie dalykai tarpusavyje susiję, nes kai kažkuriai sričiai ima vadovauti nieko su savo išsilavinimu ir kvalifikacija neturintis asmuo, gerų rezultatų sulaukti sunku. Investicijų, kuriančių darbo vietas mūsų rajone vietinei valdžiai pritraukti nepavyksta, todėl dažnas varėniškis ieškoti darbo išvyksta svetur.
Kažkada poetas Justinas Marcinkevičius tarsi testamentą visiems mums ištarė žodžius: „Būkit savo žemės šeimininkais“. Žiūrint į dabartinius Varėnos „gaspadorius“ atrodo, kad jiems, besididžiuojantiems savo titulais, tvarkytis ūkinėje veikloje ir tinkamai atlikti savo pareigas sekasi sunkiai.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: