Varėniškiai išreiškė palaikymą protestuotojams Baltarusijoje

0
32

Sekmadienio vakarą vyko vienybės akcija „Už laisvą Baltarusiją“, į kurią įsijungė ir šimtai šimtai varėniškių, atėjusių palaikyti protestuotojų Baltarusijoje. Į gyvą grandinę Vytauto gatvėje rankose laikydami juosteles, simbolizuojančias Lietuvos ir Baltarusijos vėliavas bei abiejų šalių vėlevėles, susijungė įvairių profesijų ir amžiaus žmonės, jaunesni atėjo su šeimomis, kai kurie nešini Lietuvos ir Baltarusijos vėliavomis, kai kurie – apsirengę Baltarusijos vėliavos – balta ir raudona – spalvų rūbais. Gyvoji varėniškių grandinė nusidriekė nuo bažnyčios beveik iki sankryžos su M.K.Čiurlionio gatve.

Dalis varėniškių išvyko į „Laisvė kelią“ – gyvąją grandinę nuo Vilniaus širdies – Arkikatedros iki Medininkų, į kurią rankomis susijungė apie 50 tūkst. žmonių, čia matėme ir dabartinį šalies Prezidentą Gitaną Nausėdą bei Prezidentus Valdą Adamkų ir Dalią Grybauskaitę.

Prie Varėnos savivaldybės buvo galima stebėti specialiąją „Laisvė kelio“ transliaciją, o praalkusiems buvo siūloma kareiviška košė.

Rita Reivytė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: