Varėnoje atidaryta vieno ryškiausio Lietuvos tapytojo Jono Daniliausko paroda

0
162

Rugpjūčio 14 dieną Varėnos kino ir parodų salėje atidaryta vieno ryškiausio Lietuvos tapytojo Jono Daniliausko paroda. Vieniems jis tapybos lyrikas,
kietiems – vaikystės iliuzijų dainius, tretiems – intriguojantis pasakotojas,
neišsenkančių siužetų meistras, dar kitiems jis yra lietuviškasis Šagalas.

J. Daniliausko kūrybos pagrindinis objektas yra kaimo žmogus, dažniausiai atliekantis paprastus ir poetiškus kasdienius darbus, kurie atsiveria kaip taurus, šventiškas ir sakralumu dvelkiantis būvis. Daugiasluoksnėje vaizdų sandaroje neįprastai susipina literatūrinė ir tapybinė raiška, liaudiškas paprastumas, ekspresija ir subtilus skonis bei giliai užslėpta mintis. Dailininko kūryboje netrūksta fantazijos, jausmingumo, egzotikos ir poetinių vaizdų.
Kalbėdamas apie savo kūrybą dailininkas sakė, jog apie tai reikia ne kalbėti, o žiūrėti. J. Daniliauskas dėkojo organizatoriams ir visiems susirinkusiems į parodos atidarymą.
Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta padėkojo dailininkui už bendrystę ir džiaugėsi, kad tokie žmonės, kaip Jonas, gyvena ir kuria mūsų rajone Dargužių kaime ir suteikia galimybę varėniškiams prisiliesti prie tikro meno, pasigrožėti nuostabiais darbais, kurie buvo eksponuojami ne tik Lietuvoje, bet ir pusšimtyje pasaulio šalių.
Susirinkęs gausus būrys gerbėjų, kolegų sveikino J. Daniliauską ir linkėjo kūrybinės sėkmės.
Parodos metu koncertavo Kamilė Andrijauskaitė, Klaudijus Marinas ir Irmantas Čepaitis.
Jono Daniliausko tapybos darbus galima pamatyti iki rugsėjo 6 dienos. Kviečiame apsilankyti!

Irena Makselienė
Varėnos rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus viešųjų ryšių specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: