Rugsėjo 1-ąją sulaikytas narkotikus pardavinėję merkiniškis

0
86

Rugsėjo 1-ąją Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus (toliau – KP ONTS) pareigūnai sulaikė, įtariama, narkotinių medžiagų įsigijusius ir gabenusius moksleivius, o vėliau ir pardavėją.

Turėdami patikimos informacijos, pareigūnai sulaikė du devyniolikmečius draugus, pas kuriuos rasti folijos paketėliai su, įtariama, kanapėmis. Augalinės kilmės (galimai) narkotinių medžiagų jaunuoliai įsigijo iš Varėnos rajone gyvenančio 23 metų pažįstamo vyro.
Gavus duomenų, kad kvaišalų pardavėjas ruošiasi Rugsėjo 1-osios šventei ir narkotines medžiagas gali platinti moksleivių tarpe, ONTS pareigūnai reagavo žaibiškai. Savo gyvenamajame būste Varėnos r. Merkinės seniūnijoje, su įkalčiais sulaikytas pardavėjas. Netvarkingame kambaryje visuose kampuose stovėjo indai, maišeliai, pakuotės su galimai narkotine medžiaga – kanapėmis. Vyras prisipažino, kad viskas ką rado pareigūnai priklauso jam.
Įtariamojo namuose, kratos metu rasta ir paimta 230 vienetų pardavimui paruoštų folijos paketėlių, taip pat 54 įvairaus dydžio maišeliai ir krepšeliai su, įtariama, augalinės kilmės narkotine medžiaga – kanapėmis. Taip pat rasta grynųjų pinigų, svarstyklės bei prietaisų, skirtų „žolės“ rūkymui. Juodojoje rinkoje rasto draudžiamų medžiagų kiekio kaina galėtų siekti apie 10 tūkst. eurų.
Alytaus profesinio rengimo centro auklėtiniams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Už šį baudžiamąjį nusižengimą vaikinams gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.
23-ejų metų Varėnos rajono gyventojui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (ir jų platinimo). Už šią nelegalią veiklą vyrui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.
Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Alytaus apskr. VPK
informacija

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: