Idealus siuvimo kambarys – ko jam reikia?

0
209

Jei jūsų aistra – siuvimas, žinote, jog šių dienų rinkoje yra tiek daug skirtingų įrankių ir prietaisų, jog tampa vis lengviau ir lengviau pasimesti visoje jų pasiūloje. Deja, kad ir kaip norėtumėme, dažnai visos tos gausybės į vieną siuvimo kambarį sutalpinti negalime. Todėl nesvarbu, ar esate profesionalus dizaineris, ieškantis daiktų organizavimo idėjų, ar tik vakar įsigijote savo pirmąją siuvimo mašiną – žinodami, ko reikia idealiam siuvimo kambariui, galėsite iš karto susikurti tokią erdvę, kuri padidins jūsų produktyvumą ir paskatins kūrybiškumą. Tad, štai 5 pagrindiniai dalykai, be kurių negalėtų išsiversti nė vienas siuvėjas.

Geras apšvietimas

Kaip ir daugeliui kitų darbų, taip ir siuvimui labai svarbus geras apšvietimas. Turbūt nenustebsite, tačiau tinkamiausiu jis laikomas tuomet, kai siuvama natūralioje dienos šviesoje. Tiesa, reikia nepamiršti, kad, esant stipriam apšvietimui ir ryškiai saulei, visa tai ilgainiui gali išbalinti audinių spalvas ir juos sugadinti. Būtent dėl šios priežasties reiktų rinktis švelnų, difuzinį apšvietimą kambaryje. Taip pat tada, kada praleidžiama daug laiko žiūrint iš arti, reiktų vengti stiprios, nukreiptos šviesos, kuri gali sukelti ryškius šešėlius, trukdančius darbui ir kenkiančius akims.

Vieta sandėliavimui

Greičiausiai kiekvienas siuvėjas sutiktų, jog didžiausia problema, su kuria jie dažnai susiduria – kur sutalpinti visas turimas medžiagas ir audinius, kad jie netrukdytų darbui. Nors vieno stebuklingo būdo, kaip tvarkingai susidėlioti daiktus, nėra, yra keletas sprendimų, kurie tikrai palengvins šį procesą. Pagalvokite apie lentynų, spintelių, atviros spintos ar komodos įsigijimą. Priklausomai nuo to, su kokiu audiniu daugiausiai dirbate, rinkitės arba tokias spintas, kuriose būtų galima lengvai besiglamžantį audinį pakabinti, arba gilius stalčius, kuriuose apsaugosite visus savo audinius nuo tokių veiksnių kaip dulkės ar saulės šviesa. Tad, jei svarstote įsigyti spintelę ar komodą, labai didelį šių baldų pasirinkimą galite rasti internetinėje parduotuvėje Varlė.lt.

Siuvimo stalas

Tvirtas, didelis siuvimo stalas yra būtinas kiekvienam siuvėjui! Bandymas kirpti audinį ant grindų ar tam nepritaikytų paviršių yra labai pavojingas, kadangi tokiu būdu galima audinį lengvai pažeisti arba sugadinti nebepataisomai. Siuvimo stalas turi būti tvirtas ir stabilus tam, kad galėtų tinkamai išlaikyti siuvimo mašiną. Būtent dėl šios priežasties įsirenginėjant kambarį, reikia pasirūpinti, jog jame būtų tinkamo dydžio stalas, leidžiantis visus siuvimo darbus atlikti saugiai ir patogiai.

Siuvimo mašina

Kadangi laikai, kada buvo siuvama rankomis liko užmarštyje, pagrindinis siuvėjo įrankis tapo siuvimo mašina. Tačiau kaip žinoti, kurią iš jų geriausia pasirinkti naujai įrenginėjamam siuvimo kambariui? Atsakymas labai priklauso nuo to, kokį darbą planuojate atlikti. Paprastai siuvimo mašinos yra skirstomos į tris pagrindines klases: elektromechaninės, kompiuterizuotos ir siuvimo-siuvinėjimo kompiuterizuotos. Elektromechaninės yra vienos pigiausių ir paprasčiausių siuvimo mašinų. Jos idealiai tiks, jei tik pradedate siūti arba jei tai darote ne nuolatos, kadangi jos atlieka visas svarbiausias funkcijas. Kompiuterizuotos siuvimo mašinos nuo elektromechaninių skiriasi tuo, jog jos turi žymiai daugiau funkcijų bei jomis daug patogiau naudotis – dauguma nustatymų yra valdoma elektroniniu būdu. Tuo tarpu siuvimo – siuvinėjimo mašinos, laikomos aukščiausios kokybės įrankiu, turinčiu ne tik beribes siuvimo galimybes, bet ir siuvinėjimo modulį, kuriuo galima lengvai išsiuvinėti bet kokį norimą piešinį. Be abejo, tokios mašinos yra kur kas brangesnės. Tad, tik nuo jūsų norų, poreikių ir biudžeto priklausys, kokia siuvimo mašina yra tinkamiausia jums, o kad būtų lengviau išsirinkti, apsilankykite čia – https://www.varle.lt/siuvimo-masinos/, kur rasite visą reikiamą informaciją apie skirtingas siuvimo mašinas.

 Veidrodis

Bent vienas didelis, pastatomas veidrodis, kuriame galėtumėte matyti save visu ūgiu, yra tikrų tikriausia būtinybė, jei ruošiatės užsiimti drabužių siuvimu. Taip galėsite rūbą pasimatuoti ir tinkamai įvertinti, nuspręsti, ką dar reikia jame pataisyti ar patobulinti. Be to, net jeigu ir nesiuvate rūbų, veidrodis ar keli jų tikrai nepakenks jūsų naujam kambariui, kadangi jie yra puiki priemonė, norint vizualiai padidinti kambarį, suteikti jam daugiau erdvės ir tuo pačiu daugiau šviesos. Tad, tikimės, jog visi šie patarimai pravers, įsirenginėjant savo svajonių siuvimo kambarį, kur gims patys gražiausi jūsų darbai!

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: