Karantino rankinis

0
67

Varėniškiai – Lietuvos rankinio jaunimo
čempionato 2020/2021 finale!

Ne paslaptis, kad 2020-2021 metų rankinio sezonas beprotiškai sudėtingas. Daugiau nei pusė treniruočių praleidome ne salėje. Labai džiaugėmės galėję grįžti ant parketo ir iš naujo ruoštis lemiamoms kovoms. Čempionatas buvo sutrumpintas iki vieno rato. Vadinasi, su kiekvienu varžovu žaidėme tik vienerias rungtynes. Taigi sužaidę reguliarų čempionatą užėmėm ketvirtą vietą. Dėl patekimo į finalą reikėjo sužaisti atkrentamąsias rungtynes su Kauno „Gajos“-2 komanda. O į finalinį ketvertą pakliūna komanda, turinti dvi pergales arba geresnį įvarčių santykį.
Pirmųjų rungtynių su kauniečiais metu buvome labai nepalankioje situacijoje, nes 4 žaidėjai dėl sveikatos situacijos negalėjo prisidėti prie komandos. Oponentai žaidė labai nesportiškai. Komandos kapitonas E. Balkus ne kartą laukė medicininės pagalbos po neleistino veiksmo. Tąkart rungtynės pralaimėjome 2 taškais.
Dėl kelialapio į finalą kovojome balandžio 16 dieną savo aikštėje Varėnoje. Įtampa tvyrojo nuo pačių pirmų minučių. Kadangi nesėkmės atveju tai galėjo būti paskutinės rungtynės atstovaujant Varėnos SC. Raginau vyrus mėgautis rankiniu, džiaugtis tuo, ką jie taip myli, dėl ko beveik dešimtmetį savo gyvenimo ėjo į treniruotes. Nors ir kaip bus sunku, visada gali ieškoti draugo peties ir kovoti iš visos širdies iki paskutinės sekundės. To tikrai reikėjo, o vyrai išgirdo!
Lemiamą susitikimą pradėjome galingu spurtu 4:1, tačiau kauniečiai atsigavę po truputį pradėjo artėti ir 21- ą žaidimo minutę rezultatas buvo 12:11. Rankininkai pasikeitė keliomis rezultatyviomis atakomis. Ir likus žaisti penkioms minutėms vienas po kito už grubų žaidimą buvo pašalinti du Kauno SM auklėtiniai. Tuo pasinaudoję dzūkai sužaidė atkarpą 5:2 ir pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 18:14.
Antroji rungtynių pusė prasidėjo blogiau nei buvo įmanoma įsivaizduoti… Varžovų komandos žaidėjas už ypatingai nesportinį elgesį buvo pašalintas iš aikštelės, gavęs raudoną kortelę. Tačiau vienas mūsų komandos lyderių, jau kelerius metus atstovaujantis vieną stipriausių Lietuvos rankinio klubų – Klaipėdos „Dragūną“, I. Savičius buvo parblokštas ant žemės. Rankos virpėjo, atrodo, akimirkai širdis sustojo… Dėl stipriai sumuštos rankos Ignas negalėjo tęsti rungtynių. Ar tai pabaiga, ar jau viskas? Netekę vieno savo lyderių, negalėjome atsitokėti ir 13 minučių nesugebėjome įmesti nė vieno įvarčio. Tuo tarpu varžovai iš Kauno išlygino rezultatą (21:21). Po minutės pertraukėlės atradome naujų jėgų, kilom paskutiniam to vakaro mūšiui. Sunkiai sekėsi puolime. Visgi greitasis kairiojo krašto žaidėjas L. Kraulaidys sugebėjo du kartus nuginkluoti kauniečių vartininką ir nutraukė įvarčių „badą“. Gynyboje R. Moroz neleido oponentams net pažiūrėti į vartų pusę ir kaip Achilas nesigailėdamas griovė visas priešininkų puolimo kombinacijas. Komandos vartininkai I. Puodžiūnas ir E. Kaupinis atsidavę saugojo vartus ir, atrodo, akrobatiniais šuoliais gelbėjo komandą sudėtingiausiose situacijose. O dešiniojo krašto žaidėjas V. Pozniakas, nepalikdamas vartininkui šansų ir draskydamas vartų tinklą sukūrė taip reikalingą 3 taškų persvarą. Iki rungtynių pabaigos sirenos liko vos 4 minutės ir svarbiausia užduotis – išlaikyti 3 įvarčių skirtumą. Neužpuolame, tačiau apsiginame. Jau tiksint paskutinei minutei, apmaudžiai prarandame kamuolį, laikinosios sostinės rankininkai skuba į greitą puolimą. Laimė, I. Puodžiūnas sukuria dar vieną stebuklą, atremia metimą, neįtikėtina! Paskutinės 30 sekundžių. Ilgai atakuojame, sekundės tirpsta lėtai, bet neklystame. Nuskambėjus sirenai švieslentėje degė patys gražiausi skaičiai – 25:22, reiškiantys, kad mes – Lietuvos rankinio jaunimo čempionato 2020/2021 finale!
Norisi padėkoti VISIEMS vaikinams už tikėjimą savimi, už atkaklų ir nuožmų darbą šiose rungtynėse. Didelė pagarba komandos kapitonui E. Balkui, kuris sugebėjo pats susitelkti ir sutelkti komandą sunkiausiais momentais. Linkime I. Savičiui kuo greičiau atsistatyti ir toliau mėgautis rankinio žaidimu su Varėnos komanda.
Sėkmės finale!
Tomas Barysas
Treneris,
Mokytojas,
EHF teisėjas

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: