Pusseserės Greta ir Ieva – stipriausios plaukikės Lietuvoje tarp savo bendraamžių

0
180

Klaipėdoje vykusiose Lietuvos jaunučių plaukimo pirmenybėse startavo 5 Varėnos sporto centro plaukikės: Greta Mikalauskaitė, Ieva Jurkūnaitė, Viltė ir Urtė Petrušytės bei Karina Miliauskaitė.  Dalyvių amžius – gimusios 2008 metais ir jaunesnės mergaitės.

Ant garbės pakylos, iškovojusi bronzos medalį, lipo mūsų plaukikė Ieva Jurkūnaitė, kuri 200 m plaukime nugara tik 0,10 sek atsiliko nuo antrąją vietą iškovojusios, metais vyresnės šiaulietės. Jos laikas – 2.min 36.48 sek. Ieva, plaukdama savo mėgstamoje 100 m nugara, distancijoje deja, nepasiekė savo asmeninio rekordo, ir iškovojo ketvirtą (1:14.25), o 100 m peteliške (1:17.30) šeštą vietas. 100 m plaukime laisvu stiliumi asmeninius rezultatus pagerino ir Greta Mikalauskaitė – (1 min. 05,39 sek.) 9 vieta ir Ieva – 11 vieta (1min. 05,98 sek ). Puikius rezultatus Greta pasiekė plaukdama 200 m kompleksiniu būdu – 2 min.45,20 sek. ir 50 m laisvu stiliumi – 30, 08 sek., o 200 m laisvu stiliumi net 7.40 sek. pagerino savo asmeninį laiką ir užėmė 7 vietą (2 min. 24,24 sek.). Šios dvi varėniškės neturėjo didesnės konkurencijos tarp savo bendraamžių ir dar kartą patvirtino, kad jos abi yra stipriausios plaukikės Lietuvoje savo amžiaus grupėje.

Varžybose startavo ir Viltė Petrušytė, Karina Miliauskaitė bei Urtė Petrušytė, bet žinant, kad tinkamų sąlygų treniruotėms nebuvo, tikėtis gerų rezultatų sunku. Ir nors daugiau medalių Varėnos plaukikėms šį kartą iškovoti nepavyko, bet užimtos vietos ir lyderių pasiekti rezultatai teikia vilčių, kad kiti startai atneš ne tik medalius, bet ir rekordus.

Kaip „Giružiui“ sakė treneris Gytis Kašėta, šioms varžyboms jaunosios Varėnos plaukikės rengėsi Alytaus baseine. Šioms varžyboms pradėjo ruoštis maždaug prieš tris savaites. Treniruotės vyko 4-5, paskui – ir 6 kartus per savaitę, į Alytų mergaites vežiojo treneris arba kuris nors iš tėvų. Tačiau treniruotė užtrukdavo iki 4 valandų – kelyje tenka praleisti po valandą pirmyn ir atgal plius dvi valandos plaukimo baseine. Tai vargas ir treneriams, ir vaikams, ir tėvams.

Gerų rezultatų pasiekusios Greta ir Ieva, pasak trenerio, daug dirbo: Ieva Ukrainoje, iš kurios neseniai grįžo, o Greta – Lietuvoje, šios dvi mergaitės treniravosi kasdien, užtat ir rezultatai geri, o kitos trys mergaitės turėjo tik po maždaug dvi treniruotes per savaitę, tai ir pasiekimai ne kokie.

Iš 17 varėniškių plaukikų, varžybose galėjo dalyvauti dar 12-13 vaikų, tačiau nėra kur treniruotis, nes ne visi tėvai gali sau leisti apmokėti stovyklas ir keliones į baseiną. Kai kurie vaikai nėra plaukę nuo lapkričio mėnesio, kai buvo paskelbtas karantinas ir uždarytas baseinas.

Baseinai buvo uždaryti ne tik Varėnoje, bet kituose mažesniuose rajonuose – Ignalinoje, Pasvalyje, Palangoje.

Tačiau treneris Gytis Kašėta deda daug pastangų ir dėkoja tėveliams, kad bent dalis plaukikų, kol neveikia Varėnos baseinas, gali treniruotis Kauno, Alytaus ar Elektrėnų baseinuose ir dalyvauti varžybose.

Varėnos sporto centro ir „Giružio“ inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: