Raigardo punkte du ukrainiečiai VSAT pareigūnams ištiesė įtariamas klastotes

0
68

Druskininkų pasieniečiai Raigardo punkte sulaikė du ukrainiečius, pateikusius, įtariama, suklastotus krovininių priekabų registracijos liudijimus. Abu užsieniečiai jose gabeno naudotus automobilius.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai Raigardo kontrolės punkte tikrino į Baltarusiją išvykstančio kroviniams gabenti pritaikyto „Fiat Ducato“ ir prie jo prikabintos priekabos „TA-HO“ dokumentus. Abi transporto priemonės paženklintos Ukrainos registracijos numeriais. Prie vairo sėdėjęs 30-ties ukrainietis gabeno automobilį „Renault Master“ ir visureigį „Jeep Renegade“.
Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė puspriekabės registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, šis dokumentas yra suklastotas.
Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Ukrainiečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.
Tą pačią dieną Druskininkų užkardos pareigūnai Raigardo punkte patikrino į Baltarusiją vykusį krovininį automobilį „Volkswagen Crafter“ su priekaba „Pragmatek“. 38-erių Ukrainos pilietis į savo šalį per Lietuvą ir Baltarusiją gabeno du naudotus „Volkswagen Passat“ automobilius. Vairuotojo, krovininio automobilio ir juo gabenamų transporto priemonių dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiams pateiktas priekabos registracijos liudijimas sukėlė įtarimų. Įtariama, kad tai – klastotė.
Kaip ir pirmuoju atveju, Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Abu užsieniečiai po apklausų paleisti. Priekabos ir keturi jais gabenti automobiliai laikinai saugomi Raigardo punkte.

VSAT Varėnos pasienio
rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: