Įteikė premijas

0
90

Ministrė Jurgita Šiugždinienė įteikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Vaikų literatūros premiją šių metų laureatėms – rašytojai Ignei Zarambaitei ir dailininkei, vaikų literatūros ir skaitymo populiarintojai Sofijai Vainilaitienei.

Dailininkė Sofija Vainilaitienė įvertinta už meninės kūrybos sklaidą bei jaunųjų skaitytojų kūrybinio prado ugdymą.

S. Vainilaitienė yra ne tik žinoma ir aktyvi Martyno Vainilaičio kūrybos puoselėtoja, bet ir vaikų literatūros populiarintoja, skaitymo ir kūrybos skatintoja. Kviesdama Lietuvos menininkus – rašytojus, poetus, aktorius, – ji inicijuoja susitikimus, nacionalinius vaikų meninės kūrybos festivalius „Susitikimas Ežio dvare“, parodas, veda ekskursijas M. Vainilaičio muziejuje Vaitakarčmio kaime, prisidėjus Varėnos viešajai bibliotekai, ten yra įkūrusi muziejų ir skulptūrų parką.

Pirmąją Vaikų literatūros premiją 2005 m. yra pelnęs poetas Martynas Vainilaitis – tai unikalus atvejis, kuomet tokia pačia premija apdovanoti du vienos šeimos atstovai. Priimdama premiją Sofija Vainilaitienė pašmaikštavo, kad josios gražesnė už vyro. Rašytojai Ignei Zarambaitei premija skirta už šviesią, bendražmogiškas vertybes puoselėjančią ir prasmingą kūrybą vaikams bei paaugliams.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: