Kviečiame į pėsčiųjų žygį „Valkininkai 2021“

0
122

Rugpjūčio 15 d. 9.30 val. prasidės pėsčiųjų žygis „Valkininkai 2021“, kurį organizuoja Valkininkų bendruomenė kartu su asociacija „3 kryptys“. Žygis yra vienas iš projekto „Valkininkai – mažoji kultūros sostinė 2021“ renginių. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Varėnos rajono savivaldybė.

Žygio registracija ir finišas – Naujųjų Valkininkų biblioteka Pušelės g. 11, Naujieji Valkininkai, Varėnos r.

Rugpjūčio 15 d. 9.00 val. – 09.30 val. atvykimas ir galutinė registracija,

Žygio startas – 9.30 val.; finišas – 17.00 val. žygis, apdovanojimai, išvykimas.

Žygio registracija – el. p. valkininkaizygis2021@gmail.com

Išankstinė grupių ir pavienių dalyvių registracija žygį vykdoma iki 2021 m. rugpjūčio 15 d. (imtinai). Dalyvio mokestis mokamas vietoje – 3 Eur. Asmenims iki 15 metų žygis nemokamas.

Žygyje gali dalyvauti Lietuvos Respublikos ir užsienio šalių piliečiai individualiai ir komandomis. Dalyvis žygio metu pats atsako už savo sveikatą, savo saugumą žygio metu ir asmeninius daiktus. Už asmenis, kurie yra jaunesni nei 16 m., atsako juos lydintieji suaugusieji.

Žygio trasa

Apie 23 km, 4-5 val., vidutinio sunkumo trasa įvairaus pajėgumo žygeiviams. Žygeiviai privalo pasirūpinti tinkama apranga ir avalyne. Didžioji atkarpų ruožų dalis bus miškais, miško keliais, turėsite galimybę aplankyti Naujųjų Valkininkų geležinkelio stoties statinių kompleksą ir Nerijaus Kavaliausko kurtas skulptūras, festivalio „Yaga gathering“ vietą, Paklėštarės kaimą, buvusio pranciškonų vienuolyno vietą, nusifotografuoti prie freskos Valkininkų miestelio centre. Bendruomenės namuose, Vilniaus g. 68, Jūsų lauks lėkštė dzūkiškos košės. Toliau žygiuojant galėsite nusifotografuoti prie Valkininkų liūto, aplankyti buvusį žydų kaimą Degsnes, pabraidžioti Spenglos upelyje Pūčkornių kaime, užsukti į Martyno Vainilaičio „Ežio dvarą“, aplankyti „Menų skalbykloje“ vyksiantį Natalijos ir Prano Stepanovų kūrybos pristatymą Naujuosiuose Valkininkuose, Pušelės g. 16.

Dalyvių pareigos ir atsakomybė

Privalo laikytis bendros etikos normų, nepažeisti žmogaus teisių ir laisvių.

Būti drausmingais, tausoti gamtą ir aplinką, griežtai laikytis kelių eismo taisyklių reikalavimų;

Privalo informuoti žygio organizatorius apie pasitraukimą iš žygio Tel. 8-600 19608.

Draudžiama skleisti politinę propagandą, šiukšlinti ir pažeidinėti viešąją tvarką, kelių eismo taisykles, gamtos apsaugos ir priešgaisrinės apsaugos reikalavimus;

Turi teisę bet kuriuo metu pasitraukti iš žygio arba atsisakyti jame dalyvauti apie tai informavę organizatorius Tel. 8 600 19608.

Dalyvis žygio metu pats atsako už savo sveikatą ir asmeninius daiktus. Už asmenis, kurie yra jaunesni nei 16 m., atsako juos lydintieji suaugusieji.

Apdovanojimai: Diplomas įteikiamas visiems užsiregistravusiems žygio dalyviams, įveikus visą žygio atstumą. Pirmieji užsiregistravę 150 dalyvių, ir įveikę trasą, renginio dieną bus apdovanoti atminimo medaliais.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: