Meras tyčiojasi iš buvusio bendražygio?

0
778

91 metų Vytautas Kaziulionis, Lietuvos pasipriešinimo sovietinės okupacijos režimui dalyvis, buvęs politinis kalinys ir ilgametis Varėnos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas, Vyčio Kryžiaus ordino kavalierius, knygų autorius ir bendraautorius, „Sidabrinės bitės“ laureatas (2016 m.), buvęs tuometinio Seimo nario Algio Kašėtos padėjėjas, šiuo metu praradęs regėjimą, bet ne aštrų protą, vienintelis gatvėje paliktas neprijungtas prie centralizuoto vandens tiekimo ir kanalizacijos, trejus metus negali prisiprašyti mero, kad šie darbai būtų atlikti, nes meras turi tvirtą argumentą – jis neatitinka prioritetų…

Romana Vaičkutė

Paliktas už borto

Prieš trejus metus Senojoje Varėnoje, Paupio gatvėje, kurioje gyvena ir Vytautas Kaziulionis, buvo pakloti vandentiekio ir kanalizacijos vamzdžiai. V.Kazulionis teigia, kad gyvenąs vienas, o lėšų susimokėti už kanalizacijos pajungimą neturi galimybės, todėl kreipėsi į rajono merą ir savivaldybės tarybą, prašydamas darbus atlikti nemokamai, paaiškindamas savo padėtį, taip pat pateikė ir savo pajamas bei išlaidas.

„Per tuos trejus metus prisiklausiau pažadų, kad kad kanalizacija bus pajungta šiais metais, kitais metais, bet per tą laiką niekas nepasistūmėjo į priekį“, – nelinksmai skamba V.Kaziulionio, buvusio politinio kalinio ir Lietuvai bei Varėnos rajonui nusipelniusio žmogaus žodžiai.

Neatitinka prioritetų

Turi V.Kaziulionis ir 2021 08 30 diena datuotą ir mero A.Kašėtos pasirašytą raštą. Jame meras informuoja, kad „Varėnos rajono savivaldybės administracija (toliau – savivaldybė) įgyvendina projektą „Varėnos miesto ir Senosios Varėnos kaime esančių būstų prijungimas prie nuotekų tvarkytojam s priklausančios nuotekų infrastruktūros“. 2019 m. lapkričio 14 d. gautas Jūsų sutikimas, kad namų valdos sklype būtų klojami buitinių nuotekų tinklai nuo gyvenamojo namo ribos iki centralizuotų nuotekų surinkimo tinklų. Įgyvendinant šį projektą, prie centralizuotos nuotekų sistemos planuojama pajungti 115 būstų, tame tarpe ir Jūsų gyvenamąjį būstą, esantį Paupio g.24, Senosios Varėnos k. Gyvenamųjų būstų prijungimo prie centralizuotų tinklų darbus planuojama vykdyti nuo 2021 m. rugsėjo mėnesio iki 2022 m. balandžio mėnesio.“.

Toliau meras rašo, vadovaujantis Būsto pritaikymo neįgaliesiems aprašu ir laikantis jame nurodytų procedūrų, organizuoja būstų pritaikymą neįgaliems Varėnos rajono gyventojams. Per metus vidutiniškai pritaikomi 4 būstai. Cituojame, kas rašoma mero rašte: „2019 m. spalio 8 d. gautas Jūsų prašymas dėl Jums, kaip neįgaliajam būsto pritaikymo. Prašyme nurodote, kad reikalingas centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų įvadų prijungimas iki individualaus gyvenamojo namo. Būstas neįgaliajam pritaikomas atsižvelgus į laukiančiųjų eilę ir taikomus prioritetus. Prioritetus turi neįgalieji, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis ir paskirtos dializės procedūros, besimokantys ar dirbantys neįgalūs asmenys. Kadangi Jūs neatitinkate nei vieno iš aukščiau išvardintų prioritetų, prašymas nagrinėjamas bendra Apraše numatyta tvarka“. Ir primenama, kad būsto pritaikymo eiles bei siūlomų pritaikyti būstų sąrašą einamiems metams tvirtina Varėnos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta Būsto komisija, ,kuri sprendimus priima iki einamųjų metų birželio mėnesio. „Komisijai priėmus sprendimą pritaikyti būstą, Jus informuosime raštu. Būsto pritaikymo laukiančiųjų neįgaliųjų eilėje šiuo metu Jūsų prašymas yra penktu numeriu, o būstas Jums planuojamas pritaikyti 2022 metais“, – „optimistiškai“ baigia savo raštą meras.

Tyčiojasi iš nusipelniusio garbaus amžiaus žmogaus

Perskaičius mero atsakymą, kitokia mintis nė nekyla – atviros patyčios! Kaip galima šitokį raštą atsiųsti 91-erių metų Laisvės kovų dalyviui, Vyčio Kryžiaus ordino kavalieriui, „Sidabrinės bitės“ laureatui, kuriam, beje, pats meras šį apdovanojimą ir įteikė, dabar jau praradusiam regėjimą žmogui, kuriam reikalinga nuolatinė globa? Ką reiškia mero argumentai „neatitinka prioritetų“? Įvertinant V.Kaziulionio darbus ir nuopelnus Lietuvai bei rajono žmonėms, jis savaime tampa prioritetu, nežiūrint jo garbaus amžiaus ir regėjimo negalios. Ar kad atitiktų mero prioritetus, jis dar turi įsidarbinti arba įstoti mokytis? Ką dar turi padaryti nusipelnęs senolis, kad jo senatvė būtų ori ir nesityčiotų laisvos Lietuvos, dėl kurios kovota ir kentėta lageriuose, valdžia?

Ko kerštauja meras?

V.Kaziulionis pasakoja, kad prieš keletą dienų turėjo pokalbį su rajono meru A.Kašėta. „Jis man paaiškino, kad aš pastatytas į eilę 5 numeriu. Tada aš paklausiau, kada man bus pajungta kanalizacija ir vanduo? Meras paaiškino, kad nei šiais metais, nei kitais metais pajungimo nebus ir dar nežinia, ar pajungs trečiais metais“, – nuoskaudos neslepia garbusis varėniškis.

„Man pavyko įtikinti Rusijos federacijos valstybės prokuratūrą ir gauti reabilitacijos pažymą, o kartu susitvarkyti ir kitus reikalus susijusius su reabilitacija. Kitaip susiklostė mano reikalai Varėnos rajone, kurį valdo „teisiųjų“ ir „neklystančių“ klanas“, – sako politinis kalinys, Norilsko politinių kalinių sukilimo dalyvis, buvęs Seimo nario Algio Kašėtos padėjėjas ir bendražygis ,Vyčio Kryžiaus ordino kavalierius Vytautas Kaziulionis. O gal yra ir kitos priežastys, dėl kurių A.Kašėta tiesiog kerštauja buvusiam bendražygiui? O gal štai taip ciniškai „padėkoja“ žmogui, padėjusiam laimėti ne vienus rinkimus?

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: