Ačiū Jums, Mokytojai!

0
149

Mokytojo profesijos atsakomybė yra begalinė, bet dovana už kasdienius įveiktus iššūkius ir vargus yra neįkainojama. Spalio 3 dieną popietė mokytojams senjorams „Padovanosiu Tau geltoną klevo lapą“, suorganizuota Kaniavos kultūros centro direktoriaus Algimanto Vitkaus ir Panočių bibliotekos bibliotekininkės Rimutės Antuchevič, prasidėjo Šv. mišiomis. Mišias aukojo Dubičių Švč. Jėzaus Širdies parapijos administratorius Almantas Kibirkštis. Kunigas nuoširdžia malda prašė Dievo palaimos ne tik gyviems, bet ir į amžinybę iškeliavusiems mokytojams.

Po mišių Kaniavos kultūros centre mokytojų laukė Dubičių bendruomenės retro ansamblis „Neramios širdys“. Pedagogai džiaugėsi matydami ansamblyje sėkmingai gyvenimo kelią atradusius jau suaugusius savo mokinius, kurie su meile ir pagarba skyrė jiems dainas ir žodžius.

Į šventinę popietę atvyko Kaniavos seniūnijos seniūnas Audrius Verseckas ir Panočių kaimo seniūnaitė Valerija Čiurylienė. Nuoširdūs žodžiai beldėsi tiesiai į mokytojų širdis, o jų sielą džiugino įteiktos gėlės.

Salėje veikė tautodailininkės, „Sidabrinės bitės“ laureatės Saulės Lazaravičienės ir mokytojos Aldonos Rutkauskienės puikių rankdarbių paroda. Abi mokytojos šiais metais atšventė savo garbingą 90-ties metų jubiliejų. Mes žemai lenkiamės šioms mokytojoms už jų įdėtą triūsą garsinant savo darbais mūsų kraštą. Jubiliatėms buvo įteikti Lietuvos Respublikos Seimo nario Juozo Baublio ir Kaniavos kultūros centro bei Panočių bibliotekos sveikinimai. Visi dalyviai sugiedojo „Ilgiausių metų“.

Mokytojos Aušros Smelevičienės ir bibliotekininkės duetu atliktos dainos „Tik nenutolkit“ ir „Mokytojai“ dar labiau sušildė ir suvirpino visų širdis.

Džiaugiamės, kad buvę pedagogai ir išėję užtarnauto poilsio nesėdi rankų sudėję. Siuvinėja, mezga, augina gėles ir daržoves, dainuoja, uogauja, grybauja, meistrauja ir aktyviai dalyvauja Panočių krašto bendruomenės veikloje.

Nuotaikingai pasibaigusi šventinė diena, spindinčios mokytojų akys ir išsakyti padėkos žodžiai paliko malonių įspūdžių, priminė, kaip nelengva, bet gera būti pedagogu, nes pirmą pažinimo grūdą pasėjate Jūs – mūsų mokytojai!  

Rimutė Antuchevič Panočių bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: