Kalėdų laukimas apėmė ir Varėną

0
94

Penktadienį artėjančioms Kalėdoms skirti renginiai vyko Varėnoje – buvo įžiebta 12 metrų gyva Kalėdų eglutė, kurią padovanojo varėniškiai Danutė ir Antanas Nekrašai, alėjoje sušvito 40 eglučių, kurias papuošė miesto įstaigų ir organizacijų atstovai, bei nugriaudėjo šventiniai fejerverkai, skelbdami, kad tuoj tuoj ateis Kalėdos…

Eglė Ražytė

Nuo pusiaudienio Vasario 16-osios gatvėje vyko kalėdinė tautodailininkų ir amatininkų mugė. Tačiau savo rankomis sukurtą gėrį siūlė nedaug mūsų rajono darbštuolių, kiti gal pabūgo žvarbaus oro, mat mugė vyko ne šiltose patalpose, o gatvėje. Savo dirbinius varėniškiams siūlė tautodailininkės Irena Žukauskienė, šiemet sukūrusi naujovę – iš vilnos veltus burbulus eglutei; Eugenija Bakšienė – kalėdinius vainikus, dailias raštuotas pirštines ir kt.; kalvis Stasys Truncė atvežė nuostabiųjų saulučių ir kitų dirbinių; taip pat varėniškiai galėjo įsigyti iš medžio juvelyriškai išdrožtų dekoratyvinių šukų, keramikos, o bitininkai siūlė ne tik medaus, bet ir savo rankomis sukaltų lesyklėlių paukšteliams.

Gaila, bet pirkėjų buvo nedaug ir tie patys daugiau apžiūrinėjo, klausinėjo, bet neskubėjo atverti piniginės.

Vakarop prie 12 metrų eglutės, kurią miestui padovanojo varėniškiai Danutė ir Antanas Nekrašai, ėmė rinktis žmonės ir laukė šventės kulminacijos – jos įžiebimo. Kad būtų smagiau laukti, miestelėnus linksmino „Labaiteatras“ (vad. A. Sunklodaitė), parodę spektaklį-koncertą „Kai užaugsiu, būsiu…“ ir paskatinę pajudėti ne tik vaikučius, bet ir juos atlydėjusius suaugusiuosius. Netrukus pasirodė mažųjų labiausiai laukimas personažas – Kalėdų senelis, o netrukus – ir rajono meras Algis Kašėta. Suskaičiavus iki dešimties, Varėnos eglutė sušvito visu gražumu, o kartu ir alėjoje išsirikiavusios Varėnos įmonių ir organizacijų, jaunimo papuoštos eglutės. Renginį vainikavo šventiniai fejerverkai.

Alėjoje šiemet išsirikiavo 40 eglučių, kurias papuošė: Varėnos lopšelis-darželis „Pasaka“, Varėnos lopšelis-darželis „Žilvitis“, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazija, Varėnos „Ryto“ progimnazija, Valkininkų gimnazija, Senosios Varėnos A. Ryliškio pagrindinė mokykla, Matuizų pagrindinė mokykla, Varėnos technologijos ir verslo mokykla, Varėnos specialioji mokykla, Varėnos J. Čiurlionytės menų mokykla, Varėnos švietimo centras, Varėnos kultūros centras, Varėnos viešoji biblioteka, Varėnos sporto centras, Varėnos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba, VšĮ Varėnos ligoninė, Varėnos socialinių paslaugų centras, Varėnos socialinių paslaugų centro Globos centras, Varėnos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Varėnos globos namai, Merkinės globos namai, UAB „Varėnos šiluma“, UAB „Varėnos vandenys“, Varėnos krašto verslo asociacija, UAB „Varėnos autobusų parkas“, UAB „Dzūkijos miškas“, UAB „Neptūnas“, Varėnos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Varėnos priešgaisrinės apsaugos tarnyba, AB „Kelių priežiūra“ Alytaus kelių tarnyba, Varėnos paštas, UAB „Staginis“, Varėnos Šv. arkangelo Mykolo parapijos „Caritas“, UAB „Lieruva“, Renatos Pigagienės grožio studija, ASK „Autoakimirka“, UAB „Galinta ir partneriai“ filialas „Galintos grūdai“, ADEX LT, UAB „Humana LT“, UAB Tovlita, VSAT Varėnos rinktinė, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Varėnos policijos komisariatas, UAB „Ekoratas“.

Meras A.Kašėta ir administracijos direktorius Alvydas Verbickas aplankė visus, puošusius eglutes ir savo triūsu mieste kūrusius šventinę nuotaiką, ir įteikė padėkas bei dovanėles. Kol vieni varėniškiai grožėjosi eglutėmis ir fotografavosi, kiti skubėjo į Varėnos kultūros centrą, kur laukė dar vienas kalėdinis renginys – Lietuvos nacionalinės filharmonijos miuziklas vaikams ir suaugusiesiems „Sidabrinis Ežerinis su Kalėdų seneliu“.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: