Kyokushin karatė egzaminas

0
154

Nuo 2019 spalio mėn. Varėnoje startavo karate kyokušin treniruotės, kurias veda karatė kyokushin klubo „Kamuido“, veikiančio Vilniuje ir Varėnoje vadovas, II dan juodo diržo meistras Gintaras Kazilionis ir asistentė Laura Misiukonienė. Klubas „Kamuido“ yra Lietuvos karate kyokushin ir Lietuvos karatė federacijos narys, ES Vaikų teisių apsaugos organizacijos „EuroChild“ narys, pasaulio integruoto karatė federacijos „I-karate-Global“ narys. Organizacija įkurta Belgijoje ir jungia kovos menais užsiimančius įvairias negalias turinčius sportininkus.

Džiugu, jog Varėnoje treniruotes lanko gausus sportininkų būrys, kartu su vaikais sportuoja suaugusieji, būdami pavyzdžiu fizinio aktyvumo skatinimui. Vasario 5 d. tradiciškai vyko karatė kyokushin klubo „Kamuido kvalifikacijos kėlimo egzaminai. Kvalifikacinius egzaminus laikė daugiau kaip 20 Gintaro Kazilionio mokinių. Klubo sportininkai puikiai parodė tvirtą charakterį, valią, pademonstravo įgytas žinias, kurios buvo įvertintos labai gerai. Sportininkus egzaminavo penkto dan juodo diržo meistras Gediminas Varkala. Savo fizinį pasiruošimą demonstravo klubo sportininkai iš Varėnos ir Vilniaus. Egzamine dalyvavo ir klubo sportininkai, turintys regos negalią.

Pagal atliktus mokslinius tyrimus karatė ugdo asmenybę, didina socialinę įtrauktį, pastebimas fizinės jėgos, motorikos, reakcijos, kūno lankstumo didėjimas, emocinės sveikatos gerėjimas, kvėpavimo technikos vystymas. Treniruotėse lavinamas judrumas, ištvermė, jėga ir greitis. Pagerėja sportuojančio žmogaus bendra ne tik fizinė, bet ir psichinė sveikata. Užsiėmimai suteikia galimybę pagerinti socialinius ryšius ir didinti pasitikėjimą savimi.

Kviečiame norinčius fiziškai sustiprėti į treniruotes, kurios vyksta pirmadieniais ir trečiadieniais 18 val. „Ąžuolo“ gimnazijos sporto salėje.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: