Vaikai džiaugėsi knygomis!

0
54

Varėnos viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena. Jos tikslas – įkvėpti skaitymo meilę ir atkreipti dėmesį į vaikų knygas. Šventėje dalyvavo Varėnos „Ryto“ progimnazijos 2a ir 2c klasės mokiniai su mokytojomis Danute Zubkiene ir Valentina Čepaitiene.

Vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo smagias daineles, grojo ukulėle, o mokytojos prisiminė savo vaikystės įsimintiniausias knygas. Mokytoja Danutė visada troško skaityti, iš knygų ji galėjo daug ko pasimokyti, knygose slypėjo daug įdomių istorijų, o didžiausią įspūdį palikusi knyga – Eduardo Mieželaičio „Dainos dienoraštis“. Mokytoja Valentina pasidžiaugė, kad vaikystėje ją augino pasakos. Tais laikais nebuvo kompiuterių, o knygos buvo geriausi draugai, kurie niekada neišduoda ir saugo visas paslaptis.
Bibliotekininkė Jurgita skaitė Kęstučio Kasparavičiaus knygų ištraukas ir, užduodama klausimus, tikrino vaikų atidumą. Kvietė apžiūrėti knygų parodas „2021 m. vaikų knygų „ūkis“, „Knygų gimtadieniai 2022“ ir „Ekranizuotos knygos“.
O bibliotekoje gyvenantis herojus Smalsutis, pasitaręs su mokytojais, bibliotekininkėmis, tėveliais, savo žaismingomis skaitomumo „matavimo sistemomis“ užfiksavo 2021 metų geriausius skaitytojus. Jiems buvo įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės.
Šventę vainikavo literatūrinė viktorina apie vaikų rašytojus ir knygas. Azartiškai nusiteikę mažieji puikiai atsakinėjo į klausimus ir gavo dovanų knygelių, biblioteką paliko su šypsenomis ir pažadu skaityti.

Indrė Siaurusiavičienė VB Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: