Ar fizika gali apibūdinti sielą?

0
64

Prof. Jonas Grigas

Velykų proga perjunkime savo mintis nuo žiauraus Rusijos karo su Ukraina ir pamąstykime apie sielą. Nepaisant daug girdėtų ir skaitytų žodžių apie sielą, ji yra paslaptinga. Velionis akademikas Jurgis Brėdikis knygoje „Kitokiu žvilgsniu“ rašo, kad „siela yra tai, kas sukūrė mane, ji yra nemirtinga.“ Bet nuo to ne aiškiau.

O ką gali pasakyti fizika? Fizika tiria tik materialius reiškinius. Kadangi siela nėra materiali, fizika jos negali apibūdinti. Fizika taikoma realiam fiziniam, materialiam pasauliui, o ne dvasiniam, todėl ji negali būti naudojama apibūdinti to, kam ji neskirta.

Fizikos tiriami reiškiniai yra išmatuojami. Metafizikos – neišmatuojami. Galima išmatuoti smegenis, bet ne protą. Galima išmatuoti kūną, bet ne sielą. Nors protas ir siela egzistuoja taip pat, kaip smegenys ir kūnas, jie nėra išmatuojami. Tačiau pasikapsčius giliau, viskas atrodo sudėtingiau.

„Viską, ką laikome realiais, yra sudaryti iš dalykų, kurių negalima pavadinti realiais. Jeigu jūsų kvantinė fizika nešokiravo, jūs jos nesuprantate“, – teigė danų fizikas, kvantinės teorijos kūrėjas Nilsas Boras. Yra fizikoje ir neišmatuojamų dalykų. Ką laikome neįmanoma, kvantiniame pasaulyje yra realu. Teleportacija, ne medžiagos, bet informacijos, yra viena iš tų keistų realybių kvantiniame pasaulyje. Kita yra kvantinis susietumas, kai vieną kartą buvę kartu dalelės lieka susiję dideliais atstumais. Galbūt ir erdvėlaikis atsirado dėl kvantinio susietumo. Mokslas dar ne viską žino….

Moderni fizikos M-teorija sako, kad tikrovė yra 11 matmenų (11D). O mes esame 11D energijos telkiniai, turintys 3D patirtį ir patiriame gyvenimą kaip save suvokiančią 3D esybę. Tai reiškia kūno ir proto dualizmą. Tas protas egzistuoja atskirai nuo 3D kūno, ir būtent tai apibūdina siela. Galime spėti, kad nėra jokios priežasties, kad ta 11D energija negalėtų egzistuoti kūnui mirus, ir vėl prisijungti prie kito naujo kūno, kad gautų kitą 3D patirtį. Juk energijos tvermės dėsnis teigia, kad izoliuotos sistemos energija išlieka pastovi, jos negalima nei sukurti, nei sunaikinti, tik jos viena rūšis virsta kita. Šis 3D nuotykis gali būti tiesiog svajonių realybė, kurią turi 11D energijos būtybė. Po mirties ji gali pereiti iš vieno kūno į kitą, tarsi nuo vienos svajonės prie kitos.

Seras Rodžeris Peñrouzas, Didžiosios Britanijos matematikas ir fizikas, Londono karališkosios draugijos ir JAV nacionalinės mokslų akademijos narys mano, kad visa informacija, ateinanti iš Visatos, yra išsaugoma kiekviename asmenyje kvantiniame lygmenyje ir tampa jo sielos dalimi. Jis mano, kad nanometrų skersmens mikrovamzdeliai smegenų ląstelėse veikia kaip mikroschemos ir yra atsakingos už šios informacijos saugojimą. Kai žmogus miršta, ši informacija išleidžiama atgal į Visatą kvantinėje būsenoje!

Kiekvieno žmogaus siela galbūt yra Visatos veidrodis, Kūrėjo dalelės ir energija. Kiekvienas, ypač tokie kaip Putinas ir jo nusikalstama klika, kurie kaupia neteisingą, neigiamą, amoralią informaciją, kuria maitinama žmonių visuomenė, nesukuria sielos, todėl neturi ko gražinti į visuotinę kvantinę sferą!

Unikalus žmonijos egzistavimas ir jos sukurti kūriniai galbūt yra Kūrėjo įgyvendintas planas ir Jo buvimas mūsų fiziniame kūne kiekvieną žmogų skatino evoliucionuoti. Ta paslaptinga esybė gali būti mūsų siela.

Beje, Japonijoje buvo atliktas eksperimentas, rodantis, kad siela turi masę. Nesiimu spręsti, ar tai tiesa. Jeigu būtų tiesa, tai reikštų, kad siela yra materiali ir fizika kada nors galės ją apibūdinti.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: