Po Raitininkų kaimo sugužėjimo įsteigta bendruomenė

0
77

Praėjusį sekmadienį, t.y. liepos 10 d. Raitininkų kaime, Alytaus rajone įvyko gyventojų susitikimas. Visi susirinko Drobnių šeimos namuose, kuriuose stalus padengė visų dalyvaujančių atsineštos vaišės.Kaimo gyventojus pasveikino kaimynystėje esančios Makniūnų sodžiaus bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė, taip pat buvo perskaitytas Raitininkų seniūnijos seniūno Arūno Laukaičio sveikinimo laiškas raitininkiečiams.

Susitikimo metu vyko diskusijos apie kaimo aktualijas, gyventojų poreikius. Jose vieningai nuspręsta, tam kad ginti gyventojų interesus, gerinti gyvenamosios aplinkos ir kultūrines sąlygas – reikia įsteigti Raitininkų kaimo bendruomenę.

Bendruomenę įsteigti ir oficialiai įregistruoti patikėta kaimo gyventojams Dovilei Jankauskienei, Juozui Adomaičiui, kuris išrinktas bendruomenės pirmininku, ir Juozui Drobniui, kuris tapo pirmininko pavaduotoju.

Vėliau vyko laisva programa, kurios metu peržiūrėtos turimos fotografijos susijusios su Raitininkų kaimo istorija ir kaimo gyventojais. Buvo prisimintos senos kaimo dainos, gausus šokėjų būrys sukosi šokių aikštelėje.

Šią savaitę, t.y. liepos 12 dieną Raitininkų kaimo bendruomenė oficialiai buvo įregistruota VĮ „Registrų centras“. Bendruomenė jau vienija daugiau kaip dvidešimt narių, gyvenančių tiek Raitininkų kaime Alytaus rajone (Raitininkų seniūnijoje), tiek ir Raitininkų kaime Varėnos rajone (Merkinės seniūnijoje) ir nuoširdžiai kviečia prie jos prisijungti visus norinčius ir susijusius su šia vietove.

Platesnę informaciją apie bendruomenę galite rasti interneto svetainėje www.raitininkai.lt

J.A.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: