Jaukus pokalbis tarp drevėse įsikūrusių bičių

0
96
Šių metų skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ ambasadorė Jurga Šeduikytė (kairėje) ir žurnalistė Ugnė Martusevičiūtė

Liepos 28 dieną Musteikos kaime, visai šalia Drevinės bitininkystės muziejaus avilių ir bičių dūzgesio, vyko susitikimas su muzikos kūrėja, dainininke, knygų autore, įvairių projektų sumanytoja ir šių metų skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ ambasadore Jurga Šeduikyte bei žurnaliste Ugne Martusevičiūte.

Susitikimo metu buvo pristatytos dvi 2021 metais išleistos Jurgos knygos – „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ ir „IŠŠŪKIS. Poilsio nuo darbo knyga“. Jurga sakė, kad nustebino pati save, nes abi knygos buvo išleistos per vienerius metus, kuomet užklupo karantinas, įvyko skyrybos ir natūraliai kilo noras pažvelgti visoms savo baimėms į akis ir tikrąsias savęs paieškas sudėti į knygas.

Pirmoji knyga „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“, parašyta kartu su psichologu Gintaru Šmatavičiumi – tai terapinė knyga, skirta visiems, kurie nori suprasti, kas jie, kodėl gyvenimas dažnai klostosi ne taip, kaip norime, kodėl mes mylime, konfliktuojame ir ar galime to išvengti. Antroji „IŠŠŪKIS. Poilsio nuo darbo knyga“ – tai pačios Jurgos iššūkis sau, kuris kaip ji pati tikisi, padės skaitytojui atpažinti savo pokyčio galimybes ir įkvėps drąsos pirmam žingsniui ar suteiks ryžto keliauti toliau. Abi knygos yra skirtos pažinti save, mokėti prisiimti atsakomybę, po truputį pažindintis su kitu, šalia esančiu, žmogumi ir aplinkiniu pasauliu bei nebijoti mesti sau iššūkių, kurie padeda judėti pirmyn.

Buvo įdomu, ramu ir jauku klausytis Jurgos atsakymų į Ugnės klausimus ne tik apie parašytas knygas, bet ir apie kitas Jurgos veiklas – muzikos kūrimą, režisūrą. O paklausta, iš kur semiasi tiek energijos, atsakė, jog stengiasi apsupti save žmonėmis, kurie ją įkvepia kūrybai ir tuomet viskas vyksta labai lengvai.

Kitos „Mobilių pašnekesių“ stotelės:

Rugpjūčio 6 d. 14 val. Dubičių kultūros centre svečiuosis „Labas“ teatro aktorės Vitalija Mockevičiūtė ir Neringa Varnelytė bei profesionalūs folkloro atlikėjai Darius Mockevičius ir Paulius Kovalenko. Žiūrovai matys pašėlusio smagumo spektaklį „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“.

Rugpjūčio 20 d. 13 val. Subartonyse, prie V. Krėvės – Mickevičiaus muziejaus, vyks susitikimas su aktoriumi, dainų autoriumi ir atlikėju Giedriumi Arbačiausku.

Kviečiame!

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Varėnos rajono savivaldybė.

Vaiva MIŠKINĖ

Varėnos viešosios bibliotekos

Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: