Varėnoje – Čiurlionis kitaip

0
98

Atvira ir šiuolaikiška Varėnos viešoji biblioteka vykdo projektą „Čiurlionis kitaip“. Juo siekiama populiarinti ir aktualizuoti Senojoje Varėnoje gimusį menininką Mikalojų Konstantiną Čiurlionį, kad genijaus gimtinės motyvas būtų stipriai išplėtotas ir Varėna taptų traukos centru jo kūrybos mėgėjams. Kuriama nauja tradicija – šiuolaikiškai, moderniai, žaismingai, edukatyviai pristatyti M. K. Čiurlionį ir vaikams, ir suaugusiems, puoselėti menininko atminimą, labiau susieti M. K. Čiurlionį su Varėna.

Numatomas 10 renginių ciklas: 4 muzikiniai renginiai „Čiurlionis kitaip“. Koncertuos improvizacinės muzikos meistrai – pianistas Dmitrij Golovanov ir saksofonininkas Jan Maksimovič. Šie du atlikėjai klausytojams leis prisiliesti prie nebaigtų ir nepublikuotų kompozitoriaus M. K. Čiurlionio muzikinių eskizų, pažiūrės į Čiurlionio muziką naujai.

Bendradarbiaujant su Nacionaliniu M. K. Čiurlionio dailės muziejumi vyks po 3 edukacijos vaikams „Čiurlionio kosmosas“ (apie dangaus kūnus įamžintus paveiksluose) ir „Slaptas Čiurlionių raštas“ (apie tekstus ir simbolius paslėptus paveiksluose ir laiškuose).

Programą „Čiurlionis kitaip“ planuojama rengti kasmet, kad M. K. Čiurlionis taptų Varėnos kultūrinio gyvenimo nuolatiniu akcentu.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba, Varėnos rajono savivaldybė.

Artimiausias renginys – Varėnos viešojoje bibliotekoje rugsėjo 21 dieną 17 val. – „Čiurlionio džiazas“ su improvizatoriais, džiazo kūrėjais Dmitrijumi Golovanovu ir Janu Maksimovičiumi, literatūros kompozicija „Čiurlionis ir Sofija“, atliekama aktorių Vestos Šumilovaitės Tertelienės ir Justo Tertelio.

Indrė Siaurusiavičienė

Varėnos viešosios bibliotekos

Vaikų ir jaunimo literatūros bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: